
Ingrediënten zalmburger
- 320 gram zalmfilet zonder huid
 - 2 eieren
 - 50 gram panko paneermeel
 - 1 eetlepel grove mosterd
 - 2 takjes dille
 - 4 volkoren bolletjes
 - 1 kropje little gem sla
 
- 1 liter water
 - 200 ml azijn
 - 100 gram suiker
 - 1 steranijs, 1 theelepel peperkorrels, 1 laurierblaadje
 - 1 venkel
 - 1 winterwortel
 - 1 bos radijs
 - 1 rode paprika
 - 1 komkommer
 
Bereidingswijze gepickelde groenten
- Breng het water, azijn, specerijen en suiker aan de kook en laat dit mengsel vervolgens 20 minuten trekken op laag vuur.
 - Snij ondertussen de venkel doormidden en verwijder kern en snij hier dunne plakken van.
 - Schil de wortel en snij deze in dunne plakken.
 - Snij ook de paprika en radijsjes in dunne plakken.
 - Snij de komkommer in vieren en verwijder de zaden. Snij de komkommer vervolgens in plakjes.
 - Vermeng alle groenten met elkaar in een afsluitbare weckpot. Breng het water-azijnmengsel weer aan de kook en giet dit over de groenten.
 - Laat dit even goed intrekken. Minimaal 15 minuten maar liever een paar uur of een dag van tevoren.
 
Verdere bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Bak de bolletjes 5 minuten in de oven en snij ze doormidden.
 - Snij de zalmfilet in kleinere blokjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg de eieren, grove mosterd en de dille toe en meng dit tot een gladde massa.
 - Voeg op het laatste het panko paneermeel toe en vorm er 4 mooie burgers van.
 - Grill of bak deze in de koekenpan voor ongeveer 4 minuten aan beide kanten totdat ze gaar zijn.
 - Beleg de onderkant van het broodje met wat sla en leg hier de zalmburger op.
 - Leg hier vervolgens wat van de gepickelde groenten op of serveer dit apart in een kommetje. Maak de burger af door de bovenkant van het broodje erop te leggen.
 
Bewaaradvies
2 dagen gekoeld te bewaren.
| 
 
  | 
 Voedingswaarden per 100 gram  | 
 Voedingswaarden per persoon (=469 gram)  | 
| 
 Energie (kcal)  | 
 118  | 
 552  | 
| 
 Vet (gr)  | 
 5,3  | 
 24,9  | 
| 
 Verzadigd vet (gr)  | 
 0,9  | 
 4,2  | 
| 
 Koolhydraten (gr)  | 
 10,8  | 
 50,7  | 
| 
 Suikers (gr)  | 
 2,4  | 
 11,3  | 
| 
 Eiwitten (gr)  | 
 5,8  | 
 27,1  | 
| 
 Vezels (gr)  | 
 1,4  | 
 6,5  | 
| 
 Zout (gr)  | 
 0,29  | 
 1,37  |