Ingrediënten zalmburger
- 320 gram zalmfilet zonder huid
- 2 eieren
- 50 gram panko paneermeel
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 takjes dille
- 4 volkoren bolletjes
- 1 kropje little gem sla
- 1 liter water
- 200 ml azijn
- 100 gram suiker
- 1 steranijs, 1 theelepel peperkorrels, 1 laurierblaadje
- 1 venkel
- 1 winterwortel
- 1 bos radijs
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
Bereidingswijze gepickelde groenten
- Breng het water, azijn, specerijen en suiker aan de kook en laat dit mengsel vervolgens 20 minuten trekken op laag vuur.
- Snij ondertussen de venkel doormidden en verwijder kern en snij hier dunne plakken van.
- Schil de wortel en snij deze in dunne plakken.
- Snij ook de paprika en radijsjes in dunne plakken.
- Snij de komkommer in vieren en verwijder de zaden. Snij de komkommer vervolgens in plakjes.
- Vermeng alle groenten met elkaar in een afsluitbare weckpot. Breng het water-azijnmengsel weer aan de kook en giet dit over de groenten.
- Laat dit even goed intrekken. Minimaal 15 minuten maar liever een paar uur of een dag van tevoren.
Verdere bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de bolletjes 5 minuten in de oven en snij ze doormidden.
- Snij de zalmfilet in kleinere blokjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg de eieren, grove mosterd en de dille toe en meng dit tot een gladde massa.
- Voeg op het laatste het panko paneermeel toe en vorm er 4 mooie burgers van.
- Grill of bak deze in de koekenpan voor ongeveer 4 minuten aan beide kanten totdat ze gaar zijn.
- Beleg de onderkant van het broodje met wat sla en leg hier de zalmburger op.
- Leg hier vervolgens wat van de gepickelde groenten op of serveer dit apart in een kommetje. Maak de burger af door de bovenkant van het broodje erop te leggen.
Bewaaradvies
2 dagen gekoeld te bewaren.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=469 gram) |
Energie (kcal) |
118 |
552 |
Vet (gr) |
5,3 |
24,9 |
Verzadigd vet (gr) |
0,9 |
4,2 |
Koolhydraten (gr) |
10,8 |
50,7 |
Suikers (gr) |
2,4 |
11,3 |
Eiwitten (gr) |
5,8 |
27,1 |
Vezels (gr) |
1,4 |
6,5 |
Zout (gr) |
0,29 |
1,37 |