Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Wortel-havermoutkoeken


Ingrediënten
80 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
90 gram havermeel
Een snufje zout
1 theelepel kaneelpoeder
Een halve theelepel gemberpoeder
120 gram winter wortel
50 gram pecannoten
40 gram rozijnen
80 gram gesmolten roomboter
120 gram honing

Bereidingswijze:

  1. Rasp de winterwortel fijn en hak de pecannoten grof.
  2. Roer in een kom de havermout, havermeel, bakpoeder, zout, gemberpoeder en kaneelpoeder door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de geraspte wortel met de pecannoten en rozijnen.
  4. Roer met een spatel de gesmolten roomboter en honing door de wortelmix.
  5. Voeg vervolgens de wortelmix toe aan de havermoutmix.
  6. Zet het deeg voor 15 minuten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Maak van het deeg14 gelijke balletjes.
  9. Verdeel de balletjes op het bakpapier en druk ze een beetje plat.
  10. Bak de koeken in 18 à 20 minuten gaar en goudbruin.
  11. Laat de koeken afkoelen voor het serveren. Let op: haal de koeken niet meteen na het bakken van de bakplaat omdat ze dan kunnen breken.


Bewaaradvies:
Serveer direct of bewaar de koeken in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarde:

 

per 100 gram 

42 gram (1 stuk) 

Energie (kcal) 

367

154

Vet (gram) 

19,3

8,1

Verzadigd vet (gram) 

8,7

3,7

Koolhydraten (gram) 

40,7

17,1

Suikers (gram) 

21,2

8,9

Eiwitten (gram) 

5,2

2,2

Vezels (gram) 

5,1

2,1

Zout (gram) 

0,29

0,12