Ingrediënten
- 80 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 90 gram havermeel
- Een snufje zout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Een halve theelepel gemberpoeder
- 120 gram winter wortel
- 50 gram pecannoten
- 40 gram rozijnen
- 80 gram gesmolten roomboter
- 120 gram honing
Bereidingswijze:
- Rasp de winterwortel fijn en hak de pecannoten grof.
- Roer in een kom de havermout, havermeel, bakpoeder, zout, gemberpoeder en kaneelpoeder door elkaar.
- Meng in een andere kom de geraspte wortel met de pecannoten en rozijnen.
- Roer met een spatel de gesmolten roomboter en honing door de wortelmix.
- Voeg vervolgens de wortelmix toe aan de havermoutmix.
- Zet het deeg voor 15 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak van het deeg14 gelijke balletjes.
- Verdeel de balletjes op het bakpapier en druk ze een beetje plat.
- Bak de koeken in 18 à 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de koeken afkoelen voor het serveren. Let op: haal de koeken niet meteen na het bakken van de bakplaat omdat ze dan kunnen breken.
Bewaaradvies:
Serveer direct of bewaar de koeken in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde:
|
per 100 gram |
42 gram (1 stuk) |
Energie (kcal) |
367 |
154 |
Vet (gram) |
19,3 |
8,1 |
Verzadigd vet (gram) |
8,7 |
3,7 |
Koolhydraten (gram) |
40,7 |
17,1 |
Suikers (gram) |
21,2 |
8,9 |
Eiwitten (gram) |
5,2 |
2,2 |
Vezels (gram) |
5,1 |
2,1 |
Zout (gram) |
0,29 |
0,12 |