Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Warme noten met rozemarijn

12 porties
30 minuten


Ingrediënten:

  • 250 gram ongebrande gemengde noten
  • 1 takje rozemarijn
  • Het eiwit van 2 eieren of 60 gram gepasteuriseerd eiwit
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Rooster de noten op een bakplaat goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  3. Verwijder de rozemarijn blaadjes van het takje en hak deze zeer fijn.
  4. Klop de eiwitten goed los maar niet op.
  5. Laat de noten iets afkoelen en doe deze vervolgens in een mengkom.
  6. Vermeng de eiwitten en rozemarijn met de noten.
  7. Schep de noten op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  8. Bestrooi met zout en peper naar smaak en bak in de oven nog 5 minuten.
  9. Als ze krokant zijn, zijn de noten klaar om te serveren.

Bewaaradvies: 5 dagen in een afgesloten container.


Voedingswaarden:

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon

Energie in Kcal

527

141

Vetten

47,7

12,7

waarvan verzadigd vet

5,6

1,6

Koolhydraten

4,6

1,2

waarvan suikers

2,4

0,6

Eiwitten

17,3

4,6

Voedingsvezels

5,6

1,5

Zout

0,54

0,14