Ingrediënten:
- 250 gram ongebrande gemengde noten
- 1 takje rozemarijn
- Het eiwit van 2 eieren of 60 gram gepasteuriseerd eiwit
- Peper en zout naar smaak
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Rooster de noten op een bakplaat goudbruin in ongeveer 10 minuten.
- Verwijder de rozemarijn blaadjes van het takje en hak deze zeer fijn.
- Klop de eiwitten goed los maar niet op.
- Laat de noten iets afkoelen en doe deze vervolgens in een mengkom.
- Vermeng de eiwitten en rozemarijn met de noten.
- Schep de noten op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak en bak in de oven nog 5 minuten.
- Als ze krokant zijn, zijn de noten klaar om te serveren.
Bewaaradvies: 5 dagen in een afgesloten container.
Voedingswaarden:
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon |
Energie in Kcal |
527 |
141 |
Vetten |
47,7 |
12,7 |
waarvan verzadigd vet |
5,6 |
1,6 |
Koolhydraten |
4,6 |
1,2 |
waarvan suikers |
2,4 |
0,6 |
Eiwitten |
17,3 |
4,6 |
Voedingsvezels |
5,6 |
1,5 |
Zout |
0,54 |
0,14 |