Ingrediënten
- 300 gram volkoren spaghetti
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blikje (140 gram) tomatenpuree
- 1 groenten bouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 paprika
- 1 courgette
- 16 vegetarische balletjes
- 80 gram rucola
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn
- Snijd daarna de courgette en de paprika in kleine blokjes
- Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook toe
- Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit mee
- Voeg daarna de courgette en paprika blokjes toe en bak nog 3 minuten
- Voeg daarna de tomatenblokjes en het groenten bouillonblokje toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen
- Kook intussen de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Als de oven voorverwarmd is doe je de balletjes in de oven tot ze kleur krijgen, zo’n 5 minuten
- Pak en mooi diep bord en verdeel daarover de pasta, de saus en de balletjes
- Leg daarbovenop een mooie hoeveelheid rucola
- Rasp daarover de Parmezaanse kaas
Bewaaradvies
2 dagen afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
244 |
609 |
Vetten |
7,4 |
18,4 |
Verzadigd vet |
2,9 |
7,3 |
Koolhydraten |
30,4 |
76,0 |
Suikers |
6,4 |
15,9 |
Eiwitten |
12,0 |
29,9 |
Voedingsvezels |
5,1 |
12,7 |
Zout |
1,30 |
3,26 |