Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Volkoren spaghetti met vega balletjes

 

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blikje (140 gram) tomatenpuree
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 16 vegetarische balletjes
  • 80 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn
  3. Snijd daarna de courgette en de paprika in kleine blokjes
  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook toe
  5. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit mee
  6. Voeg daarna de courgette en paprika blokjes toe en bak nog 3 minuten
  7. Voeg daarna de tomatenblokjes en het groenten bouillonblokje toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen
  8. Kook intussen de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. Als de oven voorverwarmd is doe je de balletjes in de oven tot ze kleur krijgen, zo’n 5 minuten
  10. Pak en mooi diep bord en verdeel daarover de pasta, de saus en de balletjes
  11. Leg daarbovenop een mooie hoeveelheid rucola
  12. Rasp daarover de Parmezaanse kaas

 

Bewaaradvies
2 dagen afgedekt in de koelkast.

 

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

244

609

Vetten

7,4

18,4

Verzadigd vet

2,9

7,3

Koolhydraten

30,4

76,0

Suikers

6,4

15,9

Eiwitten

12,0

29,9

Voedingsvezels

5,1

12,7

Zout

1,30

3,26