Ingrediënten
- 150 gram prei
- 200 gram courgette
- 200 gram paprika
- 100 gram rode ui
- 30 gram boter of margarine
- 30 gram bloem
- 300 ml volle melk
- 1 teentje knoflook
- 10 gram Italiaanse kruiden
- 5 gram peper en zout
- 1 bouillon blokje
- 300 gram vegetarisch gehakt
- 600 gram tomatenblokjes uit blik
- 200 gram lasagne bladeren
- 160 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de prei in fijne ringen en was deze goed.
- Snijd de courgette, paprika en de ui in blokjes.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
- Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
- Giet dan een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk is opgenomen.
- Als de bechamel saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
- Bak in de pan de rode ui met de knoflook.
- Voeg daar de paprika en prei aan toe en bak deze mee.
- Voeg daar de italiaanse kruiden en de peper en zout aan toe.
- Voeg daarna het vegetarisch gehakt, tomatenblokjes en het bouillon blokje toe.
- Pak een ovenschaal en begin eerst met een laagje bechamelsaus.
- Doe daarop een laagje van het groente gehakt mengsel en herhaal het met de lasagne bladeren.
- Doe dit tot de schaal vol is en de het mengsel op.
- Doe als laaste een laagje bechamel saus en top af met wat kaas.
- Bak de lasagne in de oven af ongeveer 45 minuten op 200 graden.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
124 |
560 |
Vetten |
4,3 |
19,2 |
waarvan verz. vet |
2,4 |
10,9 |
Koolhydraten |
12,8 |
57,7 |
waarvan suikers |
3,7 |
16,7 |
Eiwitten |
7,6 |
34,3 |
Voedingsvezels |
2,2 |
9,7 |
Zout |
0,89 |
3,99 |