Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Vegetarische lasagne



Ingrediënten

  • 150 gram prei
  • 200 gram  courgette  
  • 200 gram  paprika      
  • 100 gram rode ui        
  • 30 gram boter of margarine
  • 30 gram bloem
  • 300 ml volle melk       
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram Italiaanse kruiden      
  • 5 gram peper en zout
  • 1 bouillon blokje
  • 300 gram vegetarisch gehakt
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 gram lasagne bladeren     
  • 160 gram  geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de prei in fijne ringen en was deze goed.
  3. Snijd de courgette, paprika en de ui in blokjes.
  4. Smelt de boter in een pannetje.
  5. Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
  6. Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
  7. Giet dan een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk is opgenomen.
  8. Als de bechamel saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
  9. Bak in de pan de rode ui met de knoflook.
  10. Voeg daar de paprika en prei aan toe en bak deze mee.
  11. Voeg daar de italiaanse kruiden en de peper en zout aan toe.
  12. Voeg daarna het vegetarisch gehakt, tomatenblokjes en het bouillon blokje toe.
  13. Pak een ovenschaal en begin eerst met een laagje bechamelsaus.
  14. Doe daarop een laagje van het groente gehakt mengsel en herhaal het met de lasagne bladeren.
  15. Doe dit tot de schaal vol is en de het mengsel op.
  16. Doe als laaste een laagje bechamel saus en top af met wat kaas.
  17. Bak de lasagne in de oven af ongeveer 45 minuten op 200 graden.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

124

560

Vetten

4,3

19,2

waarvan verz. vet

2,4

10,9

Koolhydraten

12,8

57,7

waarvan suikers

3,7

16,7

Eiwitten

7,6

34,3

Voedingsvezels

2,2

9,7

Zout

0,89

3,99