Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Up side down van pruimen


Ingrediënten:

  • 4 verse pruimen ( 250 gram) 
  • 50 gram suiker 
  • 50 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur  
  • 1 ei 
  • 50 gram bloem 
  • Rasp van een halve citroen 
  • Een halve theelepel bakpoeder  
  • 50 gram pecannoten 
  • 50 gram honing  


Bereidingswijze:

  1. Was de pruimen, ontdoe deze van de pitten en snijd in 6 parten.  
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte. 
  3. Bekleed de bodem van 4 kleine bakvormen (diameter 8cm) met bakpapier. 
  1. Bestrijk de zijkanten van de bakvormen met boter en bestrooi deze met een dun laagje bloem.  
  2. Leg de parten pruimen in een bloemvorm op het bakpapier. 
  3. Klop de boter en suiker samen luchtig in een kom met een mixer of garde. Voeg het ei toe en mix dit mee. 
  4. Voeg nu de bloem, citroenrasp en bakpoeder toe en spatel dit geheel om totdat er een beslag ontstaat. 
  5. Verdeel het beslag over de 4 bakvormen over de pruimen. 
  6. Hak de pecannoten grof en rooster in een warme koekenpan totdat deze goudbruin en knapperig worden, laat ze vervolgens afkoelen. 
  7. Bak de cakes in 20 minuten goudbruin, laat ze iets afkoelen en stort vervolgens op borden met de cakezijde naar beneden. 
  8. Bestrooi de cakes met de geroosterde pecannoten en besprenkel met wat honing.  


Bewaaradvies:
3 dagen in de koelkast 

 

 

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=145 gram) 

Energie (kcal)  

252 

366 

Vet (gr)  

14,2 

20,7 

Verzadigd vet (gr)  

5,8 

8,4 

Koolhydraten (gr)  

26,2 

38,0 

Suikers (gr)  

19,2 

27,8 

Eiwitten (gr)  

3,5 

5,0 

Vezels (gr)  

1,9 

2,8 

Zout (gr)  

0,12 

0,17