Ingrediënten:
- 4 verse pruimen ( 250 gram)
- 50 gram suiker
- 50 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 1 ei
- 50 gram bloem
- Rasp van een halve citroen
- Een halve theelepel bakpoeder
- 50 gram pecannoten
- 50 gram honing
Bereidingswijze:
- Was de pruimen, ontdoe deze van de pitten en snijd in 6 parten.
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte.
- Bekleed de bodem van 4 kleine bakvormen (diameter 8cm) met bakpapier.
- Bestrijk de zijkanten van de bakvormen met boter en bestrooi deze met een dun laagje bloem.
- Leg de parten pruimen in een bloemvorm op het bakpapier.
- Klop de boter en suiker samen luchtig in een kom met een mixer of garde. Voeg het ei toe en mix dit mee.
- Voeg nu de bloem, citroenrasp en bakpoeder toe en spatel dit geheel om totdat er een beslag ontstaat.
- Verdeel het beslag over de 4 bakvormen over de pruimen.
- Hak de pecannoten grof en rooster in een warme koekenpan totdat deze goudbruin en knapperig worden, laat ze vervolgens afkoelen.
- Bak de cakes in 20 minuten goudbruin, laat ze iets afkoelen en stort vervolgens op borden met de cakezijde naar beneden.
- Bestrooi de cakes met de geroosterde pecannoten en besprenkel met wat honing.
Bewaaradvies: 3 dagen in de koelkast
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=145 gram) |
Energie (kcal) |
252 |
366 |
Vet (gr) |
14,2 |
20,7 |
Verzadigd vet (gr) |
5,8 |
8,4 |
Koolhydraten (gr) |
26,2 |
38,0 |
Suikers (gr) |
19,2 |
27,8 |
Eiwitten (gr) |
3,5 |
5,0 |
Vezels (gr) |
1,9 |
2,8 |
Zout (gr) |
0,12 |
0,17 |