Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Tomatensalade met mozzarella en basilicumolie

4
30 minuten



Ingrediënten:
  • 400 gram verschillende kleuren cherrytomaten
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 200 ml water
  • 50 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 2 stuks steranijs
  • 1 laurierblad
  • 4 tasty tomaten
  • 4 roma tomaten
  • 2 bollen mozzarella of burrata (300 gram totaal)
  • Sla om te garneren

Ingrediënten basilicumolie

  • 100 gram verse basilicum
  • 100 gram olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng pan met ruim water aan de kook.
  2. Breng in een 2de pan water, azijn, suiker en specerijen aan de kook en koel terug.
  3. Was de cherrytomaten en zet een kruisje in het vel onderin. Leg de cherrytomaten 10 tellen in het kokende water en spoel vervolgens af met ijswater.
  4. Ontdoe de cherrytomaten van het vel en leg ze in de marinade. Laat de cherrytomaten 24 uur gekoeld marineren.
  5. Ontdoe de tomaten van kroontjes en groene kern. Snij ze vervolgens in lukrake stukken.
  6. Haal de cherrytomaten uit de marinade en vermeng met de overige tomaten.
  7. Pluk voor de basilicumolie het blad van de basilicum en doe in een blender. Voeg de olijfolie en het sap van de halve citroen en meng tot een mooie olie.
  8. Laat de basilicumolie door een fijn zeefje heen lopen.
  9. Maak de tomatenmix aan met basilicumolie, peper en zout naar smaak.
  10. Verdeel de tomatensalade over 4 borden en verdeel vervolgens de mozzarella hier overheen.
  11. Bestrooi naar wens nog zwarte peper over de borden, besprenkel met wat basilicum olie en garneer met wat sla.


Bewaaradvies:
Gemarineerde tomaten: 2 dagen in marinade in koelkast te bewaren. De rest direct consumeren.


Voedingswaarden:

             

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=407 gram) 

Energie (kcal) 

126

511

Vet (gr) 

10,3

41,7

Verzadigd vet (gr) 

3,6

14,8

Koolhydraten (gr) 

5,6

22,6

Suikers (gr) 

4,2

17,2

Eiwitten (gr) 

2,3

9,2

Vezels (gr) 

0,8

3,4

Zout (gr) 

0,41

1,66