Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Swirl van skyr met roodfruit


Ingrediënten 

  • 400 gram skyr (naturel/ vanille) 
  • 250 gram (diepvries) roodfruit 
  • 50 ml water 
  • 70 gram suiker 
  • Sap van een halve citroen 
  • 2 theelepels maïzena 

Bereiding 

  • Breng het water, de suiker, citroensap en het roodfruit in een pan aan de kook. 
  • Laat 3 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de maïzena toe om de fruitcompote te binden. 
  • Schenk het mengsel in een brede bak en laat dit afkoelen in de koelkast. 
  • Laat een beetje van de roodfruit compote in de glazen lopen, voeg vervolgens een laagje skyr toe. Herhaal deze stap 3 keer, draai met een lepel door de glazen zodat er een mooie swirl ontstaat 

Bewaaradvies: 2 dagen te bewaren in de koelkast.   

Voedingswaarden 

 

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=200 gram) 

Energie (kcal)  

89 

179 

Vet (gr)  

0,1 

0,2 

Verzadigd vet (gr)  

0,0 

0,0 

Koolhydraten (gr)  

16,5 

33,1 

Suikers (gr)  

13,9 

27,9 

Eiwitten (gr)  

5,7 

11,5 

Vezels (gr)  

0,8 

1,5 

Zout (gr)  

0,07 

0,14