
Ingrediënten
- 400 gram skyr (naturel/ vanille)
 - 250 gram (diepvries) roodfruit
 - 50 ml water
 - 70 gram suiker
 - Sap van een halve citroen
 - 2 theelepels maïzena
 
Bereiding
- Breng het water, de suiker, citroensap en het roodfruit in een pan aan de kook.
 - Laat 3 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de maïzena toe om de fruitcompote te binden.
 - Schenk het mengsel in een brede bak en laat dit afkoelen in de koelkast.
 - Laat een beetje van de roodfruit compote in de glazen lopen, voeg vervolgens een laagje skyr toe. Herhaal deze stap 3 keer, draai met een lepel door de glazen zodat er een mooie swirl ontstaat
 
Bewaaradvies: 2 dagen te bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden
| 
 
  | 
 Voedingswaarden per 100 gram  | 
 Voedingswaarden per persoon (=200 gram)  | 
| 
 Energie (kcal)  | 
 89  | 
 179  | 
| 
 Vet (gr)  | 
 0,1  | 
 0,2  | 
| 
 Verzadigd vet (gr)  | 
 0,0  | 
 0,0  | 
| 
 Koolhydraten (gr)  | 
 16,5  | 
 33,1  | 
| 
 Suikers (gr)  | 
 13,9  | 
 27,9  | 
| 
 Eiwitten (gr)  | 
 5,7  | 
 11,5  | 
| 
 Vezels (gr)  | 
 0,8  | 
 1,5  | 
| 
 Zout (gr)  | 
 0,07  | 
 0,14  |