Ingrediënten
- 400 gram skyr (naturel/ vanille)
- 250 gram (diepvries) roodfruit
- 50 ml water
- 70 gram suiker
- Sap van een halve citroen
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Breng het water, de suiker, citroensap en het roodfruit in een pan aan de kook.
- Laat 3 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de maïzena toe om de fruitcompote te binden.
- Schenk het mengsel in een brede bak en laat dit afkoelen in de koelkast.
- Laat een beetje van de roodfruit compote in de glazen lopen, voeg vervolgens een laagje skyr toe. Herhaal deze stap 3 keer, draai met een lepel door de glazen zodat er een mooie swirl ontstaat
Bewaaradvies: 2 dagen te bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=200 gram) |
Energie (kcal) |
89 |
179 |
Vet (gr) |
0,1 |
0,2 |
Verzadigd vet (gr) |
0,0 |
0,0 |
Koolhydraten (gr) |
16,5 |
33,1 |
Suikers (gr) |
13,9 |
27,9 |
Eiwitten (gr) |
5,7 |
11,5 |
Vezels (gr) |
0,8 |
1,5 |
Zout (gr) |
0,07 |
0,14 |