Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Stamppot peen en ui met vis- of zeesticks



Ingrediënten:

  • 300 gram aardappelen
  • 300 gram winterpeen
  • 2 uien
  • 80 ml halfvolle melk
  • 65 gram ongezouten roomboter of plantaardige boter
  • 12 stuks vissticks of vegetarische zeesticks
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Een halve sjalot, in blokjes
  • 200 ml kookroom 20%
  • 100 ml water                                    
  • 4 takjes verse kervel
  • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en snijd de winterpeen en ui in schijven van 2 cm.
  2. Doe de aardappelen, wortel en ui in een passende pan. Voeg water toe tot 2 cm boven de groente.
  3. Zet op de warmtebron, doe het deksel op de pan en laat goed gaarkoken op laag vuur voor ongeveer 20 minuten.
  4. Giet de groentes af en stamp samen met de melk en 25 gram boter fijn met een pureestamper.
  5. Voeg naar wens en smaak peper en zout toe.
  6. Fruit de sjalot in een pan. Voeg de kookroom en het water toe en laat inkoken. Maak het daarna fijn met een staafmixer tot een saus.
  7. Mix de resterende boter erdoor heen en voeg naar wens peper en zout toe.
  8. Bak de vis- of zeesticks in de olijfolie zoals vermeld op de verpakking.
  9. Doe de stamppot op een bord, leg de vis- of zeesticks erop en giet de saus eromheen.
  10. Garneer met blaadjes verse kervel.

 

Bewaaradvies: 2 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden:

 

per 100 gram 

462 gram (1 persoon) 

Energie (kcal) 

147

676

Vet (gram) 

10,1

46,6

Verzadigd vet (gram) 

4,4

20,2

Koolhydraten (gram) 

9,1

42,0

Suikers (gram) 

2,9

13,2

Eiwitten (gram) 

3,9

17,9

Vezels (gram) 

1,3

6,0

Zout (gram) 

0,29

1,35