Ingrediënten:
- 300 gram aardappelen
- 300 gram winterpeen
- 2 uien
- 80 ml halfvolle melk
- 65 gram ongezouten roomboter of plantaardige boter
- 12 stuks vissticks of vegetarische zeesticks
- 8 eetlepels olijfolie
- Een halve sjalot, in blokjes
- 200 ml kookroom 20%
- 100 ml water
- 4 takjes verse kervel
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd de winterpeen en ui in schijven van 2 cm.
- Doe de aardappelen, wortel en ui in een passende pan. Voeg water toe tot 2 cm boven de groente.
- Zet op de warmtebron, doe het deksel op de pan en laat goed gaarkoken op laag vuur voor ongeveer 20 minuten.
- Giet de groentes af en stamp samen met de melk en 25 gram boter fijn met een pureestamper.
- Voeg naar wens en smaak peper en zout toe.
- Fruit de sjalot in een pan. Voeg de kookroom en het water toe en laat inkoken. Maak het daarna fijn met een staafmixer tot een saus.
- Mix de resterende boter erdoor heen en voeg naar wens peper en zout toe.
- Bak de vis- of zeesticks in de olijfolie zoals vermeld op de verpakking.
- Doe de stamppot op een bord, leg de vis- of zeesticks erop en giet de saus eromheen.
- Garneer met blaadjes verse kervel.
Bewaaradvies: 2 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden:
|
per 100 gram |
462 gram (1 persoon) |
Energie (kcal) |
147 |
676 |
Vet (gram) |
10,1 |
46,6 |
Verzadigd vet (gram) |
4,4 |
20,2 |
Koolhydraten (gram) |
9,1 |
42,0 |
Suikers (gram) |
2,9 |
13,2 |
Eiwitten (gram) |
3,9 |
17,9 |
Vezels (gram) |
1,3 |
6,0 |
Zout (gram) |
0,29 |
1,35 |