Ingrediënten
- 80 gram boter
- 4 stuks gehaktballen van ongeveer 120 gram
- 50 gram bloem
- 500 ml water
- 800 gram kruimige aardappels
- 5 gram zout
- 800 gram pompoen
- 1 appel
- 75 ml volle melk
- 50 gram roomboter
Bereidingswijze
- Smelt boter in de pan en bak hier de gehaktballen mooi bruin en gaar in.
- Haal de gehaktballen even uit de pan.
- Voeg de bloem toe aan het braad vet en roer dit goed door met een garde.
- Laat de roux even gaar worden tot dat je een zanderige stuctuur krijgt.
- Blus de roux af met water, steeds een beetje tot dat dit een gladde jus wordt en op de juiste dikte is.
- Doe de gehaktballen terug in de jus.
- Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken.
- Zet de aardappels op en voeg wat zout toe aan het water.
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
- Als de aardappels half gaar zijn, voeg dan de pompoen blokjes toe zodat deze even mee kan koken.
- Als de aardappels en pompoen gaar zijn dan giet je deze af en laat je het even uitdampen.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Stamp de aardappels met de melk en boter.
- Als laaste spatel je de appel blokjes erdoor.
- Serveer de stamp met de gehaktbal en de jus.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
124 |
557 |
Vetten |
5,7 |
25,6 |
waarvan verz. vet |
2,3 |
10,5 |
Koolhydraten |
12,0 |
54,1 |
waarvan suikers |
1,9 |
8,7 |
Eiwitten |
5,3 |
24,0 |
Voedingsvezels |
1,5 |
6,7 |
Zout |
0,44 |
2,00 |