Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Stamppot met gehaktbal en jus



Ingrediënten

  • 80 gram boter               
  • 4 stuks gehaktballen van ongeveer 120 gram             
  • 50 gram bloem            
  • 500 ml water  
  • 800 gram kruimige aardappels          
  • 5 gram zout    
  • 800 gram pompoen   
  • 1 appel 
  • 75 ml volle melk         
  • 50 gram roomboter


Bereidingswijze

  1. Smelt boter in de pan en bak hier de gehaktballen mooi bruin en gaar in.
  2. Haal de gehaktballen even uit de pan.
  3. Voeg de bloem toe aan het braad vet en roer dit goed door met een garde.
  4. Laat de roux even gaar worden tot dat je een zanderige stuctuur krijgt.
  5. Blus de roux af met water,  steeds een beetje tot dat dit een gladde jus wordt en op de juiste dikte is.
  6. Doe de gehaktballen terug in de jus.
  7. Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken.
  8. Zet de aardappels op en voeg wat zout toe aan het water.
  9. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
  10. Als de aardappels half gaar zijn, voeg dan de pompoen blokjes toe zodat deze even mee kan koken.
  11. Als de aardappels en pompoen gaar zijn dan giet je deze af en laat je het even uitdampen.
  12. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  13. Stamp de aardappels met de melk en boter.
  14. Als laaste spatel je de appel blokjes erdoor.
  15. Serveer de stamp met de gehaktbal en de jus.


Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

124

557

Vetten

5,7

25,6

waarvan verz. vet

2,3

10,5

Koolhydraten

12,0

54,1

waarvan suikers

1,9

8,7

Eiwitten

5,3

24,0

Voedingsvezels

1,5

6,7

Zout

0,44

2,00