Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Spinaziewafels met avocado

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd
10 minuten + 1 uur rusttijd


Ingrediënten

  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram bloem
  • 2  eieren
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 tl suiker
  • 150 gram verse spinazie
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 stuk avocado

Bereidingswijze

  • Mix de melk en de eieren in de blender
  • Voeg daarna de bloem, bakpoeder, suiker, peper en zout en de spinazie toe en mix het geheel tot een glad beslag
  • Verwarm het wafelijzer met een klontje boter; zo voorkom je dat de wafels aan het wafelijzer blijven plakken
  • Schenk wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak 3 tot 4 minuten totdat de wafels gaar zijn
  • Herhaal dit tot het beslag op is
  • Leg op ieder bordje twee wafels
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit
  • Schep met een lepel de avocado uit de schil en snijd er mooie plakjes van
  • Leg de plakjes avocado naast de wafels op de bordjes

Bewaaradvies

Serveer direct


Voedingswaarden

Per 100 gram

Per 180 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

194

367

Vet (gram) 

11,6

21,8

Verzadigd vet (gram) 

3,7

6,9

Koolhydraten (gram) 

16,2

30,6

Suikers (gram) 

1,9

3,6

Eiwitten (gram) 

5,4

10,2

Vezels (gram) 

2,4

4,6

Zout (gram) 

0,17

0,33