Ingrediënten
- 100 ml halfvolle melk
- 1 tl bakpoeder
- 150 gram bloem
- 2 eieren
- 1 snufje peper en zout
- 1 tl suiker
- 150 gram verse spinazie
- 50 gram ongezouten boter
- 1 stuk avocado
Bereidingswijze
- Mix de melk en de eieren in de blender
- Voeg daarna de bloem, bakpoeder, suiker, peper en zout en de spinazie toe en mix het geheel tot een glad beslag
- Verwarm het wafelijzer met een klontje boter; zo voorkom je dat de wafels aan het wafelijzer blijven plakken
- Schenk wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak 3 tot 4 minuten totdat de wafels gaar zijn
- Herhaal dit tot het beslag op is
- Leg op ieder bordje twee wafels
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit
- Schep met een lepel de avocado uit de schil en snijd er mooie plakjes van
- Leg de plakjes avocado naast de wafels op de bordjes
Bewaaradvies
Serveer direct
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per 180 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
194 |
367 |
Vet (gram) |
11,6 |
21,8 |
Verzadigd vet (gram) |
3,7 |
6,9 |
Koolhydraten (gram) |
16,2 |
30,6 |
Suikers (gram) |
1,9 |
3,6 |
Eiwitten (gram) |
5,4 |
10,2 |
Vezels (gram) |
2,4 |
4,6 |
Zout (gram) |
0,17 |
0,33 |