Ingrediënten:
- 375 gram spinazie
- 4 eieren
- 300 gram bloem
- 225 ml volle (plantaardige) melk
- Boter of margarine
- 200 gram cherry tomaatjes
- Een halve komkommer
- Een halve winterwortel
- Een mango
- 200 gram crème fraîche
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Voeg de spinazie en melk toe aan een maatbeker. Mix met de staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de eieren en bloem toe. Mix het geheel tot een glad beslag.
- Verwarm een beetje boter of margarine in een koekenpan.
- Bak van het beslag spinaziepannenkoeken in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin.
- Was en halveer de cherry tomaatjes.
- Schep met een meloenboller bolletjes uit de wortel en komkommer.
- Verwarm een pan met ruim water. Zet een schaal met koud water naast de pan.
- Kook de wortelbolletjes 4 minuten en doe ze daarna in de schaal met koud water (blancheren).
- Schil en ontpit de mango. Snijd dunne reepjes van het vruchtvlees.
- Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout. Voeg het geheel toe in een knijpfles of spuitzak.
- Maak van de crème fraîche een vorm van een kerstboom op de pannenkoek.
- Versier de boom met de ballen (komkommer, tomaat en wortel) en maak lichtjes en een piek van de mango boven in de boom.
- Geniet van dit feestelijke gerecht.
Bewaaradvies: serveer direct.
Voedingswaarden:
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon |
Energie in Kcal |
114 |
585 |
Vetten |
4,7 |
24,2 |
waarvan verzadigd vet |
2,6 |
13,3 |
Koolhydraten |
12,8 |
65,5 |
waarvan suikers |
2,3 |
11,9 |
Eiwitten |
4,5 |
23,1 |
Voedingsvezels |
1,0 |
5,0 |
Zout |
0,13 |
0,67 |