Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Spinaziepannenkoeken in kerstsfeer



Ingrediënten:

  • 375 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 225 ml volle (plantaardige) melk
  • Boter of margarine
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • Een halve komkommer
  • Een halve winterwortel
  • Een mango
  • 200 gram crème fraîche
  • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze:
  1. Voeg de spinazie en melk toe aan een maatbeker. Mix met de staafmixer tot een gladde massa.
  2. Voeg de eieren en bloem toe. Mix het geheel tot een glad beslag.
  3. Verwarm een beetje boter of margarine in een koekenpan.
  4. Bak van het beslag spinaziepannenkoeken in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin.
  5. Was en halveer de cherry tomaatjes.
  6. Schep met een meloenboller bolletjes uit de wortel en komkommer.
  7. Verwarm een pan met ruim water. Zet een schaal met koud water naast de pan.
  8. Kook de wortelbolletjes 4 minuten en doe ze daarna in de schaal met koud water (blancheren).
  9. Schil en ontpit de mango. Snijd dunne reepjes van het vruchtvlees.
  10. Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout. Voeg het geheel toe in een knijpfles of spuitzak.
  11. Maak van de crème fraîche een vorm van een kerstboom op de pannenkoek.
  12. Versier de boom met de ballen (komkommer, tomaat en wortel) en maak lichtjes en een piek van de mango boven in de boom.
  13. Geniet van dit feestelijke gerecht.

Bewaaradvies: serveer direct.


Voedingswaarden:

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon

Energie in Kcal

114

585

Vetten

4,7

24,2

waarvan verzadigd vet

2,6

13,3

Koolhydraten

12,8

65,5

waarvan suikers

2,3

11,9

Eiwitten

4,5

23,1

Voedingsvezels

1,0

5,0

Zout

0,13

0,67