Ingrediënten
- 4 (400 gram) nectarines
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pak (500 gram) gekookte, rode biet
- 100 gram gemengde, gewassen sla
- 180 gram zachte geitenkaas in plakjes
- 100 gram ongezouten pecannoten
- 120 gram cherry tomaatjes
- Extra nodig: bakpapier, bakplaat en een ovenschaal
Voor de dressing
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snijd de nectarines doormidden en verwijder de pit. Snijd de nectarines vervolgens in plakjes
- Leg de plakjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie
- Rooster de nectarines 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze zacht zijn
- Snijd ondertussen de rode bieten in parten en snijd de cherry tomaatjes doormidden
- Maak de dressing door de honing te mengen met de mosterd en de olie. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de schijfjes geitenkaas op. Doe deze 5 minuten in de oven zodat de geitenkaas een beetje smelt
- Maak de salade op door in het midden van een bord wat sla te leggen en dit te besprenkelen met wat van de dressing
- Verdeel vervolgens de cherrytomaatjes, plakjes nectarine en de rode biet over de salade
- Maak de salade af door de met de schijfjes geitenkaas, de pecannoten en nog wat dressing
Bewaaradvies
Serveer direct.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per persoon (= 369 gram) |
Energie in Kcal |
128 |
472 |
Vetten |
9,9 |
36,3 |
waarvan verz. vet |
2,1 |
7,9 |
Koolhydraten |
5,3 |
19,6 |
waarvan suikers |
5,2 |
19,3 |
Eiwitten |
3,2 |
11,8 |
Voedingsvezels |
2,2 |
8,2 |
Zout |
0,21 |
0,78 |