Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Salade met geroosterde nectarines, rode biet en geitenkaas

4
30 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 (400 gram) nectarines
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pak (500 gram) gekookte, rode biet
  • 100 gram gemengde, gewassen sla
  • 180 gram zachte geitenkaas in plakjes
  • 100 gram ongezouten pecannoten
  • 120 gram cherry tomaatjes
  • Extra nodig:    bakpapier, bakplaat en een ovenschaal

Voor de dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snijd de nectarines doormidden en verwijder de pit. Snijd de nectarines vervolgens in plakjes
  3. Leg de plakjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie
  4. Rooster de nectarines 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze zacht zijn
  5. Snijd ondertussen de rode bieten in parten en snijd de cherry tomaatjes doormidden
  6. Maak de dressing door de honing te mengen met de mosterd en de olie. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe
  7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de schijfjes geitenkaas op. Doe deze 5 minuten in de oven zodat de geitenkaas een beetje smelt
  8. Maak de salade op door in het midden van een bord wat sla te leggen en dit te besprenkelen met wat van de dressing
  9. Verdeel vervolgens de cherrytomaatjes, plakjes nectarine en de rode biet over de salade
  10. Maak de salade af door de met de schijfjes geitenkaas, de pecannoten en nog wat dressing

 

Bewaaradvies

Serveer direct.

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per persoon (= 369 gram)

Energie in Kcal

128

472

Vetten

9,9

36,3

waarvan verz. vet

2,1

7,9

Koolhydraten

5,3

19,6

waarvan suikers

5,2

19,3

Eiwitten

3,2

11,8

Voedingsvezels

2,2

8,2

Zout

0,21

0,78