Ingrediënten
360 gram mini mozzarella bolletjes
180 gram cherrytomaten
Voor de pesto
10 gram verse basilicum
1 theelepel gehakte hazelnoten
15 gram oude kaas in blokjes
1 teen knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
2 gram verse peterselie
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze Pesto
- Doe de basilicum, hazelnoten, oude kaas, geperste knoflook en peterselie in een vijzel.
- Maal tot een gladde massa.
- Voeg de olie rustig toe aan de mix.
- Breng de pesto eventueel op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze Spiesjes
- Snijd de mini mozzarella bolletjes en cherrytomaten in plakjes.
- Prik om en om een schijfje tomaat en mozzarella aan elkaar. Begin en eindig met de bolle kant van de mozzarella.
- Maak ogen met een stukje peterselie op de mozzarella of tomaat.
- Maak een streep met de pesto en leg hier de spiesjes bij.
Bewaaradvies
In afgesloten bakjes in de koelkast maximaal 2 dagen houdbaar
Voedingswaarde:
|
per 100 gram |
149 gram (1 persoon) |
Energie (kcal) |
215 |
321 |
Vet (gram) |
17,0 |
25,4 |
Verzadigd vet (gram) |
10,1 |
15,1 |
Koolhydraten (gram) |
1,9 |
2,9 |
Suikers (gram) |
1,0 |
1,5 |
Eiwitten (gram) |
13,2 |
19,8 |
Vezels (gram) |
0,4 |
0,6 |
Zout (gram) |
0,41 |
0,62 |