Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Rups van tomaat & mozzarella met pesto

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten



Ingrediënten
360 gram mini mozzarella bolletjes
180 gram cherrytomaten

Voor de pesto
10 gram verse basilicum
1 theelepel gehakte hazelnoten
15 gram oude kaas in blokjes
1 teen knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
2 gram verse peterselie
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze Pesto

  1. Doe de basilicum, hazelnoten, oude kaas, geperste knoflook en peterselie in een vijzel.
  2. Maal tot een gladde massa.
  3. Voeg de olie rustig toe aan de mix.
  4. Breng de pesto eventueel op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze Spiesjes

  1. Snijd de mini mozzarella bolletjes en cherrytomaten in plakjes.
  2. Prik om en om een schijfje tomaat en mozzarella aan elkaar. Begin en eindig met de bolle kant van de mozzarella.
  3. Maak ogen met een stukje peterselie op de mozzarella of tomaat.
  4. Maak een streep met de pesto en leg hier de spiesjes bij.


Bewaaradvies
In afgesloten bakjes in de koelkast maximaal 2 dagen houdbaar

Voedingswaarde:

 

per 100 gram 

149 gram (1 persoon) 

Energie (kcal) 

215

321

Vet (gram) 

17,0

25,4

Verzadigd vet (gram) 

10,1

15,1

Koolhydraten (gram) 

1,9

2,9

Suikers (gram) 

1,0

1,5

Eiwitten (gram) 

13,2

19,8

Vezels (gram) 

0,4

0,6

Zout (gram) 

0,41

0,62