Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Risotto met gepocheerde zalm



Ingrediënten

Voor de risotto:            

  • 200 gram bladspinazie           
  • 150 gram doperwten
  • 50 gram ui      
  • 20 gram zonnebloem olie      
  • 320 gram risotto rijst
  • 1.2 liter water
  • 1 gram peper en zout
  • 50 gram Parmezaanse kaas   
  • 60 gram zongedroogde tomaten       

Voor de zalm:

  • 4 stuks zalmfilet

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie en doperwten ontdooien als je diepvries gebruikt.
  • Snijd de ui in kleine blokjes.
  • Doe de zonnebloem olie in de pan en fruit de ui aan.
  • Doe de risotto rijst erbij en fruit deze even mee aan.
  • Blus het af met een klein beetje water.
  • Doe er steeds een beetje water bij, tot deze weer is opgenomen door de rijst en doe er weer wat water bij.
  • Als de rijst gaar is de spinazie en doperwten toevoegen.
  • Breng de ristto op smaak met de peper en de geraspte kaas.
  • Leg de zalm filet in de stoommand en stoom ze gaar voor ongeveer 6 minuten.
  • Serveer de zalm op de risotto.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

155

698

Vetten

6,1

27,6

waarvan verz. vet

1,5

6,8

Koolhydraten

16,2

72,7

waarvan suikers

0,6

2,6

Eiwitten

8,2

37,0

Voedingsvezels

1,2

5,6

Zout

0,40

1,78