Ingrediënten
Voor de risotto:
- 200 gram bladspinazie
- 150 gram doperwten
- 50 gram ui
- 20 gram zonnebloem olie
- 320 gram risotto rijst
- 1.2 liter water
- 1 gram peper en zout
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 60 gram zongedroogde tomaten
Voor de zalm:
- 4 stuks zalmfilet
Bereidingswijze
- Laat de spinazie en doperwten ontdooien als je diepvries gebruikt.
- Snijd de ui in kleine blokjes.
- Doe de zonnebloem olie in de pan en fruit de ui aan.
- Doe de risotto rijst erbij en fruit deze even mee aan.
- Blus het af met een klein beetje water.
- Doe er steeds een beetje water bij, tot deze weer is opgenomen door de rijst en doe er weer wat water bij.
- Als de rijst gaar is de spinazie en doperwten toevoegen.
- Breng de ristto op smaak met de peper en de geraspte kaas.
- Leg de zalm filet in de stoommand en stoom ze gaar voor ongeveer 6 minuten.
- Serveer de zalm op de risotto.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
155 |
698 |
Vetten |
6,1 |
27,6 |
waarvan verz. vet |
1,5 |
6,8 |
Koolhydraten |
16,2 |
72,7 |
waarvan suikers |
0,6 |
2,6 |
Eiwitten |
8,2 |
37,0 |
Voedingsvezels |
1,2 |
5,6 |
Zout |
0,40 |
1,78 |