Ingrediënten
- 130 gram quinoa
- 180 gram Granny smit appel
- 400 gram rode biet rauw
- 1 citroen
- 10 gram mierikswortel pasta
- 30 gram olijfolie
- 15 gram mint
- 75 gram veldsla
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram gedroogde abrikozen
- 30 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet hem af en doe de quinoa in een schaal.
- Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis.
- Schil de bietjes.
- Rasp of schaaf de biet en appel met een rasp of keukenmachine en doe deze bij de quinoa.
- Was de citroen zorgvuldig en rasp de schil van de citroen.
- Pers de helft van de citroen uit.
- Hak de mint fijn.
- Meng de citroenrasp, het citroensap, de mierikswortel, de gehakte munt en de olie door de quinoa.
- Doe als laatste de veldsla, de pitten en de gedroogde abrikozen bij de quinoa.
- Evt zout en peper toevoegen.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
164 |
411 |
Vetten |
7,6 |
18,9 |
waarvan verz. vet |
1,0 |
2,5 |
Koolhydraten |
12,7 |
31,8 |
waarvan suikers |
4,7 |
11,7 |
Eiwitten |
10,2 |
25,4 |
Voedingsvezels |
1,4 |
3,6 |
Zout |
0,07 |
0,17 |