Ingrediënten
- 70 gram Penne pasta (ongekookt)
- 70 gram pesto
- 120 gram kipdijvlees
- 3 eetlepels olijfolie
- 70 gram tomaat in plakken
- 120 gram gemengde sla
- 70 gram zongedroogde tomaatjes
- peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Giet de pasta af in een vergiet en laat afkoelen in de koelkast
- Meng de pesto door de afgekoelde pasta
- Bak het kipdijvlees gaar in de olijfolie
- Schep de kipstukjes op een bordje en laat afkoelen
- Verdeel de plakken tomaat over 4 borden en verdeel daarover de gemengde sla
- Schep vervolgens de Penne pasta erop en verdeel als laatste de kipstukjes erover
- Garneer de salade met de zongedroogde tomaatjes
- Strooi eventueel naar wens peper en zout over de salade
Tip: gebruik voor wat extra vezels volkoren Penne pasta
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
150 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
207 |
311 |
Vet (gram) |
14,5 |
21,7 |
Verzadigd vet (gram) |
2,1 |
3,1 |
Koolhydraten (gram) |
12,0 |
18,0 |
Suikers (gram) |
1,2 |
1,8 |
Eiwitten (gram) |
6,5 |
9,8 |
Vezels (gram) |
1,7 |
2,6 |
Zout (gram) |
0,3 |
0,5 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast