Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Pastasalade met kip en pesto


Ingrediënten

  • 70 gram Penne pasta (ongekookt)
  • 70 gram pesto
  • 120 gram kipdijvlees
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 70 gram tomaat in plakken
  • 120 gram gemengde sla
  • 70 gram zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Giet de pasta af in een vergiet en laat afkoelen in de koelkast
  • Meng de pesto door de afgekoelde pasta
  • Bak het kipdijvlees gaar in de olijfolie 
  • Schep de kipstukjes op een bordje en laat afkoelen
  • Verdeel de plakken tomaat over 4 borden en verdeel daarover de gemengde sla
  • Schep vervolgens de Penne pasta erop en verdeel als laatste de kipstukjes erover
  • Garneer de salade met de zongedroogde tomaatjes
  • Strooi eventueel naar wens peper en zout over de salade

Tip: gebruik voor wat extra vezels volkoren Penne pasta

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

150 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

207

311

Vet (gram) 

14,5

21,7

Verzadigd vet (gram) 

2,1

3,1

Koolhydraten (gram) 

12,0

18,0

Suikers (gram) 

1,2

1,8

Eiwitten (gram) 

6,5

9,8

Vezels (gram) 

1,7

2,6

Zout (gram) 

0,3

0,5

Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast