Ingrediënten pompoensaus
- 500 gram flespompoen
- 1 ui
- 50 gram bleekselderij
- 100 gram wortel
- 1 teen knoflook
- Een halve chilipeper
- 20 gram verse gember
- 1 liter groentebouillon
- Peper en zout naar smaak
- 50 gram neutrale olie
Ingrediënten overig
- 3 gegrilde kippenpotten (totaal 320 gram)
- 250 gram verse tagliatelle
- 150 gram oud brood of broodkruim
- 1 takje rozemarijn
- 50 gram olie om in te bakken
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn. Snijd de bleekselderij, wortel in blokjes. De pompoen hoeft niet geschild te worden en kan ook in blokjes worden gesneden.
- Hak de knoflookteen, schoongemaakte gember en de chilipeper fijn.
- Zet voor de saus een pan op en verwarm de olie.
- Fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij tot deze glazig zijn. Voeg dan ook de knoflook, chilipeper, gember en pompoen toe.
- Fruit nog even door en blus af met de groentebouillon. Laat dit gedurende 20 minuten met deksel zachtjes gaarkoken.
- Maal ondertussen het oude brood fijn met een keukenmachine.
- Verwarm de olie en rozemarijn in een bakpan en bak hierin het brood knapperig (goed roeren). Zet dit even apart totdat we het gerecht afmaken.
- Zet een grote pan op met water en zout. En kook de pasta zoals op de verpakking.
- Pureer de saus vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Pluk de kippenpoten en leg deze in de pompoensaus zodat deze kunnen warmen.
- Vermeng met de saus, voeg eventueel wat kookvocht (+-50ml) toe.
- Leg de pasta met saus en kip op de borden en bestrooi met wat gebakken broodkruimels.
Bewaaradvies
2 dagen gekoeld .
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=350 gram) |
Energie (kcal) |
186 |
651 |
Vet (gr) |
9,9 |
34,6 |
Verzadigd vet (gr) |
1,6 |
5,6 |
Koolhydraten (gr) |
15,7 |
54,8 |
Suikers (gr) |
2,1 |
7,2 |
Eiwitten (gr) |
8,0 |
27,9 |
Vezels (gr) |
1,2 |
4,3 |
Zout (gr) |
0,74 |
2,57 |