Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Pannacotta met mango


Ingrediënten

Pannacotta

  • 170 gram ongezoete slagroom
  • 7 gram bladgelatine
  • 2 gram vanille stokjes
  • 55 gram suiker
  • 375 gram milde magere kwark
  • 1 mango

Bereidingswijze

  • Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.
  • Week gelatine in koud water.
  • Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open.
  • Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room.
  • Houd +/- 5 min. aan de kook aan en hierna verwijder het vanillestokje.
  • Voeg suiker toe aan roer tot deze is opgelost.
  • Neem van het vuur.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room.
  • Roer totdat de gelatine is opgelost voeg nu de kwark toe.
  • Als het een gladde massa is stort het in schaaltjes of bakjes.
  • Zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.
  • Schil de mango en snijd hier stukjes van.
  • Doe de mango op de pannacotta.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

150

226

Vetten

7

10,9

waarvan verz. vet

5

7,6

Koolhydraten

14

21,2

waarvan suikers

14

20,9

Eiwitten

6

9,5

Voedingsvezels

1

0,8

Zout

0,06

0,09