Ingrediënten
- 700 gram kruimige aardappels
- 1 gram zout
- 50 gram witte ui
- 2 gram knoflook
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 200 ml volle melk
- 3 gram Provencaalse kruiden
- ½ blokje groente bouillon
- 10 ml olijflolie
- 100 ml volle melk
- 25 gram boter
- 80 gram geraspte kaas
- 600 gram Spinazie a la crème
- 6 eieren
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken, kook ze in water met zout.
- Giet de aardappels af als ze klaar zijn en laat ze even uitdampen.
- Snijd de ui in blokjes en pers de knoflook.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
- Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
- Giet dan een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk is opgenomen.
- Als de saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
- Bak de ui en knoflook in de pan.
- Voeg daar provenciaalse kruiden aan toe.
- Voeg dit toe bij de roomsaus en breng op smaak met een beetje van het bouillon blokje.
- Maak van de aardappels een puree met de melk en boter en voeg al laatste de geraspte kaas toe.
- Verwarm de spinazie.
- Kluts de eieren en bak er 4 omeletjes van.
- Serveer de puree met de omelet, spinazie en de saus.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
113 |
508 |
Vetten |
6,0 |
27,2 |
waarvan verz. vet |
2,3 |
10,2 |
Koolhydraten |
8,2 |
36,7 |
waarvan suikers |
1,2 |
5,3 |
Eiwitten |
5,4 |
24,2 |
Voedingsvezels |
1,6 |
7,3 |
Zout |
0,56 |
2,53 |