Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Omelet met kaas en spinazie

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram kruimige aardappels           
  • 1 gram zout      
  • 50 gram witte ui         
  • 2 gram knoflook         
  • 20 gram boter               
  • 20 gram bloem            
  • 200 ml volle melk       
  • 3 gram Provencaalse kruiden
  • ½ blokje groente bouillon
  • 10 ml olijflolie
  • 100 ml volle melk       
  • 25 gram boter             
  • 80 gram geraspte kaas            
  • 600 gram Spinazie a la crème               
  • 6 eieren

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken, kook ze in water met zout.
  • Giet de aardappels af als ze klaar zijn en laat ze even uitdampen.
  • Snijd de ui in blokjes en pers de knoflook.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
  • Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
  • Giet dan een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk is opgenomen.
  • Als de saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
  • Bak de ui en knoflook in de pan.
  • Voeg daar provenciaalse kruiden aan toe.
  • Voeg dit toe bij de roomsaus en breng op smaak met een beetje van het bouillon blokje.
  • Maak van de aardappels een puree met de melk en boter en voeg al laatste de geraspte kaas toe.
  • Verwarm de spinazie.
  • Kluts de eieren en bak er 4 omeletjes van.
  • Serveer de puree met de omelet, spinazie en de saus.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

113

508

Vetten

6,0

27,2

waarvan verz. vet

2,3

10,2

Koolhydraten

8,2

36,7

waarvan suikers

1,2

5,3

Eiwitten

5,4

24,2

Voedingsvezels

1,6

7,3

Zout

0,56

2,53