Ingrediënten
- 150 gram paprika
- 140 gram doperwten
- 4 eieren
- 100 ml volle melk
- 5 gram peper en zout
- 10 gram boter of margarine
- 160 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in blokjes en laat de doperwten ontdooien.
- Klop de eieren los met de melk en een beetje peper en zout.
- Laat een beetje boter smelten in de pan en bak de paprika blokjes aan.
- Voeg de doperwten toe.
- Giet een beetje van het ei mengsel op de paprika en doperwten.
- Stooi een beetje kaas op het eimengsel en bak tot dat de bovenkant droog word.
- Vouw de omelet dubbel en serveer evt met een snee brood.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
174 |
348 |
Vetten |
12,7 |
25,4 |
waarvan verz. vet |
4,9 |
9,8 |
Koolhydraten |
4,1 |
8,2 |
waarvan suikers |
1,7 |
3,3 |
Eiwitten |
10,4 |
20,8 |
Voedingsvezels |
1,4 |
2,7 |
Zout |
0,64 |
1,27 |