Ingrediënten
- 28 gram ongezouten roomboter
- 25 gram tarwebloem
- 31 gram donkere basterdsuiker
- 16 gram cacaopoeder
- 120 gram volle kwark
- 130 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- 4 gram citroensap
- 1 half vanille stokje
- 40 gram aardbeien
- 40 gram frambozen
- 4 takjes munt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Laat de roomboter een beetje zacht worden en snijd de roomboter in blokjes.
- Doe de bloem, suiker en de cacaopoeder in een kom.
- Voeg de blokjes roomboter toe en kneed dit tot een plakkerig deeg.
- Kruimel het deeg op een bakplaat met een bakpapiertje.
- Bak het deeg ongeveer 25 minuten op 170 graden.
- Doe de kwark, mascarpone, poedersuiker en citroensap in een kom.
- Meng alles goed door zodat je een gladde crème krijgt.
- Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.
- Voeg het merg van de vanille toe aan het mengsel en spatel nog een keer door
- Was de aardbeien en de frambozen.
- Schep de crème in een schaaltje, doe daar wat fruit op en als laaste een beetje chocolade crumble.
- Garneer met een takje munt.
Bewaaradvies
De crumble kan in een afgesloten bakje droog en donker 1 week bewaard worden. De mascarponecrème in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
225 |
225 |
Vetten |
13,2 |
13,2 |
waarvan verz. vet |
9,2 |
9,2 |
Koolhydraten |
20,9 |
20,9 |
waarvan suikers |
18,5 |
18,5 |
Eiwitten |
5,1 |
5,1 |
Voedingsvezels |
1,0 |
1,0 |
Zout |
0,08 |
0,08 |