Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Moestuintje met mascarpone aardbei frambozen en munt



Ingrediënten

  • 28 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 31 gram donkere basterdsuiker
  • 16 gram cacaopoeder
  • 120 gram volle kwark
  • 130 gram mascarpone          
  • 50 gram poedersuiker           
  • 4 gram citroensap     
  • 1 half vanille stokje      
  • 40 gram aardbeien
  • 40 gram frambozen
  • 4 takjes munt 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  2. Laat de roomboter een beetje zacht worden en snijd de roomboter in blokjes.
  3. Doe de bloem, suiker en de cacaopoeder in een kom.
  4. Voeg de blokjes roomboter toe en kneed dit tot een plakkerig deeg.
  5. Kruimel het deeg op een bakplaat met een bakpapiertje.
  6. Bak het deeg ongeveer 25 minuten op 170 graden.
  7. Doe de kwark, mascarpone, poedersuiker en citroensap in een kom.
  8. Meng alles goed door zodat je een gladde crème krijgt.
  9. Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.
  10. Voeg het merg van de vanille toe aan het mengsel en spatel nog een keer door
  11. Was de aardbeien en de frambozen.
  12. Schep de crème in een schaaltje, doe daar wat fruit op en als laaste een beetje chocolade crumble.
  13. Garneer met een takje munt.
TIP:  Serveer de mousse met fruit in een koek ijsbakje. 


Bewaaradvies
De crumble kan in een afgesloten bakje droog en donker 1 week bewaard worden. De mascarponecrème in de koelkast maximaal 3 dagen.

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

225

225

Vetten

13,2

13,2

waarvan verz. vet

9,2

9,2

Koolhydraten

20,9

20,9

waarvan suikers

18,5

18,5

Eiwitten

5,1

5,1

Voedingsvezels

1,0

1,0

Zout

0,08

0,08