Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Krokante kipfingers met dip en groentenfriet


Ingrediënten voor de kipfingers  
250 gram kipfilet
2 eieren
50 gram bloem
100 gram panko paneermeel
1 theelepel gedroogde oregano
Peper en zout naar smaak

Ingrediënten: voor de groentenfriet
1 komkommer
1 rode paprika
1 winterpeen

Ingrediënten voor de dip
6 eetlepels kwark
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel stemgember
Een halve theelepel kerriepoeder
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilets in de lengte in 6 dunne plakken.

  1. Bestrooi elke plak met peper en zout.
  2. Klop de eieren in een kom.
  3. Doe de bloem in een aparte kom en ook de oregano is een aparte kom.
  4. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  5. Haal elke plak kip eerst door het losgeklopte ei, vervolgens door het bloem en tot slot door de kom met oregano. Zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn.
  6. Plaats de gepaneerde kip in de airfryer. Zorg dat de kipstukjes niet over elkaar liggen. Gaar de kipfingers gaar in 16 minuten, draai halverwege een keer om.
  7. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de winterpeen en komkommer in de lengte in drie plakken. Snijd de plakken in frieten van ongeveer 1 cm dik.
  8. Snijd de paprika van de lijst waf en snijd ook deze frieten van dezelfde afmeting als de peen en de komkommer.
  9. Serveer de groentenfriet in een glaasje of zakje.
  10. Vermeng alle ingrediënten voor de dip en verdeel over de dip bakjes. Serveer bij de groentenfrieten en de kipfingers.