Ingrediënten voor de kipfingers
250 gram kipfilet
2 eieren
50 gram bloem
100 gram panko paneermeel
1 theelepel gedroogde oregano
Peper en zout naar smaak
Ingrediënten: voor de groentenfriet
1 komkommer
1 rode paprika
1 winterpeen
Ingrediënten voor de dip
6 eetlepels kwark
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel stemgember
Een halve theelepel kerriepoeder
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilets in de lengte in 6 dunne plakken.
- Bestrooi elke plak met peper en zout.
- Klop de eieren in een kom.
- Doe de bloem in een aparte kom en ook de oregano is een aparte kom.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Haal elke plak kip eerst door het losgeklopte ei, vervolgens door het bloem en tot slot door de kom met oregano. Zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn.
- Plaats de gepaneerde kip in de airfryer. Zorg dat de kipstukjes niet over elkaar liggen. Gaar de kipfingers gaar in 16 minuten, draai halverwege een keer om.
- Schil ondertussen de winterpeen en snijd de winterpeen en komkommer in de lengte in drie plakken. Snijd de plakken in frieten van ongeveer 1 cm dik.
- Snijd de paprika van de lijst waf en snijd ook deze frieten van dezelfde afmeting als de peen en de komkommer.
- Serveer de groentenfriet in een glaasje of zakje.
- Vermeng alle ingrediënten voor de dip en verdeel over de dip bakjes. Serveer bij de groentenfrieten en de kipfingers.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per portie |
Energie in Kcal |
92 |
338 |
Vetten |
3,3 |
12,3 |
waarvan verz. vet |
0,6 |
2,1 |
Koolhydraten |
10,0 |
36,5 |
waarvan suikers |
2,4 |
8,8 |
Eiwitten |
5,2 |
18,9 |
Voedingsvezels |
0,9 |
3,2 |
Zout |
0,28 |
1,04 |