Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Kipspies met satésaus


Ingrediënten

  • 500 gram kipdijvlees

Voor de marinade

  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 theelepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel ketjap manis

Voor de satésaus

  • 35 gram pindakaas
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 90 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar
  • Snij het kipdijvlees in gelijke stukken en roer het door de marinade
  • Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast
  • Prik de kipstukjes aan de stokjes of spiezen
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipspiesjes tot ze gaar zijn
  • Meng voor de satésaus alle ingrediënten en warm deze langzaam op in een pan

Tip: dompel de houten stokjes in water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het bakken

Serveertip: serveer met gekookte rijst en komkommersalade


Voedingswaarden

Per 100 gram

80 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

146

306

Vet (gram) 

7,0

14,6

Verzadigd vet (gram) 

1,3

2,8

Koolhydraten (gram) 

9,5

19,9

Suikers (gram) 

2,5

5,3

Eiwitten (gram) 

10,8

22,7

Vezels (gram) 

1,1

2,3

Zout (gram) 

0,89

1,88

Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast