Ingrediënten
- 500 gram kipdijvlees
Voor de marinade
- 1 teen geperste knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel natuurazijn
- 1 theelepel tomatenketchup
- 1 eetlepel ketjap manis
Voor de satésaus
- 35 gram pindakaas
- ½ theelepel sambal oelek
- 90 ml water
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar
- Snij het kipdijvlees in gelijke stukken en roer het door de marinade
- Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast
- Prik de kipstukjes aan de stokjes of spiezen
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipspiesjes tot ze gaar zijn
- Meng voor de satésaus alle ingrediënten en warm deze langzaam op in een pan
Tip: dompel de houten stokjes in water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het bakken
Serveertip: serveer met gekookte rijst en komkommersalade
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
80 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
146 |
306 |
Vet (gram) |
7,0 |
14,6 |
Verzadigd vet (gram) |
1,3 |
2,8 |
Koolhydraten (gram) |
9,5 |
19,9 |
Suikers (gram) |
2,5 |
5,3 |
Eiwitten (gram) |
10,8 |
22,7 |
Vezels (gram) |
1,1 |
2,3 |
Zout (gram) |
0,89 |
1,88 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast