Ingrediënten
Karnemelk mousse
- 3 gram blad gelatine
- 200 ml ongezoete slagroom
- 40 gram suiker
- 160 ml karnemelk
Topping
- 1 mango
- 8 kletskoppen
Bereidingswijze
- Week de gelatine
- 40 ml slagroom verwarmen en hierin de geweekte gelatine oplossen.
- De room met gelatine met de karnemelk mengen. Terug koelen.
- De overige room met de suiker luchtig opslaan.
- Wanneer het mengsel begint te geleren door de slagroom heen spatelen.
- De karnemelk mousse in kommetjes storten.
- Laat de karnemelk mousse minimaal 2 uur in de koelkast staan.
- Maak de mango schoon en snijd dit in blokjes.
- Serveer de blokjes mango op de mousse en doe er de kletskoppen bij.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
225 |
338 |
Vetten |
15,2 |
22,8 |
waarvan verz. vet |
9,5 |
14,3 |
Koolhydraten |
18,0 |
27,0 |
waarvan suikers |
15,4 |
23,1 |
Eiwitten |
3,6 |
5,4 |
Voedingsvezels |
0,6 |
0,9 |
Zout |
0,11 |
0,17 |