Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Karnemelkmousse met mango en kletskoppen

4
15 minuten
Energierijk


Ingrediënten

Karnemelk mousse   

  • 3 gram blad gelatine 
  • 200 ml  ongezoete slagroom
  • 40 gram suiker              
  • 160 ml karnemelk      

Topping           

  • 1 mango
  • 8 kletskoppen

Bereidingswijze

  • Week de gelatine
  • 40 ml slagroom verwarmen en hierin de geweekte gelatine oplossen.
  • De room met gelatine met de karnemelk mengen. Terug koelen.
  • De overige room met de suiker luchtig opslaan. 
  • Wanneer het mengsel begint te geleren door de slagroom heen spatelen.
  • De karnemelk mousse in kommetjes storten.             
  • Laat de karnemelk mousse minimaal 2 uur in de koelkast staan.
  • Maak de mango schoon en snijd dit in blokjes.
  • Serveer de blokjes mango op de mousse en doe er de kletskoppen bij.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

225

338

Vetten

15,2

22,8

waarvan verz. vet

9,5

14,3

Koolhydraten

18,0

27,0

waarvan suikers

15,4

23,1

Eiwitten

3,6

5,4

Voedingsvezels

0,6

0,9

Zout

0,11

0,17