Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

IJsjes met chocoladepasta en amandelen

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 5 uur vriestijd)     




Ingrediënten

50 gram amandelen

6 bananen

2 eetlepels amandelmelk                        

Een halve theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel vanillesuiker 

4 eetlepels chocoladepasta              

Bereidingswijze

  1. Maal de amandelen fijn in de blender.
  2. Pel de bananen, voeg de bananen toe aan de blender en maal fijn.
  3. Meng vervolgens de kaneel, vanillesuiker en amandelmelk erdoorheen.
  4. Vul 6 ijsvormpjes laag voor laag: een laag bananenmengsel vervolgens een laagje chocoladepasta herhaal dit tot de vormpjes gevuld zijn.
  5. Zet de vormpjes voor 5 uur in de vriezer.

Bewaaradvies:
3 maanden in de vriezer


Voedingswaarde:

  

per 100 gram 

154 gram (1 persoon) 

Energie (kcal) 

165

254

Vet (gram) 

6,5

10,0

Verzadigd vet (gram) 

1,1

1,7

Koolhydraten (gram) 

22,6

35,0

Suikers (gram) 

18,6

28,8

Eiwitten (gram) 

2,5

3,8

Vezels (gram) 

2,0

3,1

Zout (gram) 

0,02

0,03