Ingrediënten
- 400 gram mini watermeloen
- 24 gram roomkaas naturel
- 24 gram bosbessen
- 37 gram hele amandelen met schil
- 37 gram walnoten
- 16 gram cheddar kaas in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
- 103 gram rucola sla
- 2 el citroenolie
- peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
- Snijd twee plakken af van de meloen en snijd elke plak vervolgens in 4 kwarten
- Bestrijk elke kwart met roomkaas maar houd de randen vrij
- Halveer 12 gram amandelen en hak het restant met de walnoten in stukken
- Leg op elk kwart vijf halve amandelen, stukken walnoot en verdeel de bosbessen
- Beleg vervolgens met blokjes cheddarkaas en garneer met 3 gram rucola
- Leg de kwarten weer tegen elkaar aan als een pizza en presenteer op een schaal of houten plank
- Maak van de rest van de rucola een salade aangemaakt met citroenolie, peper, zout, walnoten en amandelen en serveer met de pizza
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
165 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
143 |
237 |
Vet (gram) |
11,2 |
18,5 |
Verzadigd vet (gram) |
2,1 |
3,5 |
Koolhydraten (gram) |
7,4 |
12,3 |
Suikers (gram) |
5,7 |
9,5 |
Eiwitten (gram) |
3,4 |
5,7 |
Vezels (gram) |
1,7 |
2,8 |
Zout (gram) |
0,08 |
0,14 |