Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Herfst pizza van watermeloen met noten en kaas


Ingrediënten

  • 400 gram mini watermeloen  
  • 24   gram roomkaas naturel
  • 24  gram bosbessen
  • 37  gram hele amandelen met schil
  • 37  gram walnoten
  • 16  gram cheddar kaas in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 103 gram rucola sla
  • 2 el citroenolie
  • peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Snijd twee plakken af van de meloen en snijd elke plak vervolgens in 4 kwarten
  • Bestrijk elke kwart met roomkaas maar houd de randen vrij
  • Halveer 12 gram amandelen en hak het restant met de walnoten in stukken
  • Leg op elk kwart vijf halve amandelen, stukken walnoot en verdeel de bosbessen
  • Beleg vervolgens met blokjes cheddarkaas en garneer met 3 gram rucola
  • Leg de kwarten weer tegen elkaar aan als een pizza en presenteer op een schaal of houten plank
  • Maak van de rest van de rucola een salade aangemaakt met citroenolie, peper, zout, walnoten en amandelen en serveer met de pizza

Voedingswaarden

Per 100 gram

165 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

143

237

Vet (gram) 

11,2

18,5

Verzadigd vet (gram) 

2,1

3,5

Koolhydraten (gram) 

7,4

12,3

Suikers (gram) 

5,7

9,5

Eiwitten (gram) 

3,4

5,7

Vezels (gram) 

1,7

2,8

Zout (gram) 

0,08

0,14