Ingrediënten
- 800 ml (plantaardige) melk
- 140 gram havermout
- 40 ml honing
- 2 appels
- 1 sinaasappel
Bereiding
- Schil de appels en schaaf deze met een fijne schaaf, rasp de schil van de sinaasappel en zet samen weg.
- Breng de melk in een pannetje aan de kook samen met de honing en voeg de havermout toe.
- Kook de havermoutpap gedurende 4 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig door.
- Laat iets afkoelen en voeg de appel en sinaasappelschil toe.
Bewaaradvies: 2 dagen te bewaren in de koelkast
Voedingswaarden
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=300 gram) |
Energie (kcal) |
112 |
337 |
Vet (gr) |
3,2 |
9,7 |
Verzadigd vet (gr) |
1,8 |
5,4 |
Koolhydraten (gr) |
15,9 |
47,6 |
Suikers (gr) |
8,6 |
25,8 |
Eiwitten (gr) |
4,0 |
11,9 |
Vezels (gr) |
1,6 |
4,7 |
Zout (gr) |
0,09 |
0,26 |