Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Havermoutpap met appel en sinaasappel

4
20 minuten


Ingrediënten 

  • 800 ml (plantaardige) melk  
  • 140 gram havermout 
  • 40 ml honing  
  • 2 appels 
  • 1 sinaasappel  

Bereiding 

  • Schil de appels en schaaf deze met een fijne schaaf, rasp de schil van de sinaasappel en zet samen weg. 
  • Breng de melk in een pannetje aan de kook samen met de honing en voeg de havermout toe. 
  • Kook de havermoutpap gedurende 4 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig door. 
  • Laat iets afkoelen en voeg de appel en sinaasappelschil toe. 

Bewaaradvies: 2 dagen te bewaren in de koelkast 

Voedingswaarden 

 

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=300 gram) 

Energie (kcal)  

112 

337 

Vet (gr)  

3,2 

9,7 

Verzadigd vet (gr)  

1,8 

5,4 

Koolhydraten (gr)  

15,9 

47,6 

Suikers (gr)  

8,6 

25,8 

Eiwitten (gr)  

4,0 

11,9 

Vezels (gr)  

1,6 

4,7 

Zout (gr)  

0,09 

0,26