Ingrediënten
- 1 appel
- 2 gram kaneel
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 65 gram rietsuiker
- 10 gram glucose stroop
- 25 gram mix voor gele room
- 15 gram vanille suiker
- 2 gram bakpoeder
- 1 gram zout
- 1 ei
- 115 ml volle melk
- 80 ml zonnebloemolie
- 30 gram havermout
Voor de clotted cream:
- 170 gram mascarpone
- 10 gram suiker
- 85 ml slagroom
Bereidingswijze
Havermout muffin:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appel en snijd deze in grove blokjes.
- Strooi de kaneelpoeder over de appelblokjes en zet dit even in de koelkast.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, rietsuiker, glucose stroop, gele room poeder, vanillesuiker, bakpoeder, zout, en het ei in een kom.
- Mix dit langzaam door elkaar en voeg daarna langzaam de melk toe tot dit is opgenomen in het beslag.
- Doe daarna de olie er langzaam bij tot dit is opgenomen in het beslag.
- Spatel daarna de appelblokjes en de helft van de havermout door het beslag.
- Doe het beslag in de muffin vorm.
- Strooi de havermout over de muffins.
- Bak ze af op 200 graden ongeveer 14 a 16 minuten.
Clotted cream:
- Doe de mascarpone in een kom samen met de suiker en mix dit goed door elkaar tot de klontjes weg zijn.
- Doe de slagroom bij het mascarpone mengsel en mix dit op een lage stand goed door elkaar.
- Zet de clotted cream even in de koelkast tot de muffins klaar zijn.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje 3 dagen buiten de koelkast en de crème 3 dagen in een bakje in de koelkast.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
362 |
507 |
Vetten |
24,7 |
34,6 |
waarvan verz. vet |
10,9 |
15,2 |
Koolhydraten |
29,9 |
41,8 |
waarvan suikers |
16,1 |
22,6 |
Eiwitten |
4,5 |
6,3 |
Voedingsvezels |
0,7 |
1,0 |
Zout |
0,81 |
1,13 |