Ingrediënten
- 160 gram havermout
- 300 gram volle yoghurt
- 2 bananen
- 2 appels
- 25 gram amandelen, in stukjes gehakt
- 25 gram paranoten, in stukjes gehakt
- 1 el lijnzaad
- snufje kaneel
Bereidingswijze
- Snijd de banaan en appel in plakjes
- Verdeel de yoghurt over vier kommen
- Schep de havermout over de yoghurt
- Leg de plakjes banaan en appel op de havermout en voeg een snufje kaneel toe
- Garneer met de gehakte amandelen en paranoten
- Strooi als laatste de lijnzaadjes over het gerecht
Tip: Je kan met deze ingrediënten ook een Overnight oats ontbijtje maken. Doe alles in een potje door elkaar en zet het een nachtje in de koelkast.
Vegan tip: Gebruik in plaats van gewone yoghurt kokos- of sojayoghurt
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
263 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
147 |
386 |
Vet (gram) |
5,1 |
13,4 |
Verzadigd vet (gram) |
1,2 |
3,2 |
Koolhydraten (gram) |
19,1 |
50,2 |
Suikers (gram) |
9,0 |
23,5 |
Eiwitten (gram) |
4,5 |
11,8 |
Vezels (gram) |
3,2 |
8,5 |
Zout (gram) |
0,04 |
0,10 |
Bewaaradvies:
3 dagen in de koelkast