Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Havermout met appel en noten

 

Ingrediënten

  • 160 gram havermout
  • 300 gram volle yoghurt
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 25 gram amandelen, in stukjes gehakt  
  • 25 gram paranoten, in stukjes gehakt
  • 1 el lijnzaad    
  • snufje kaneel

Bereidingswijze

  • Snijd de banaan en appel in plakjes
  • Verdeel de yoghurt over vier kommen
  • Schep de havermout over de yoghurt
  • Leg de plakjes banaan en appel op de havermout en voeg een snufje kaneel toe
  • Garneer met de gehakte amandelen en paranoten
  • Strooi als laatste de lijnzaadjes over het gerecht

Tip: Je kan met deze ingrediënten ook een Overnight oats ontbijtje maken. Doe alles in een potje door elkaar en zet het een nachtje in de koelkast.

Vegan tip: Gebruik in plaats van gewone yoghurt kokos- of sojayoghurt

Voedingswaarden

Per 100 gram

263 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

147

386

Vet (gram) 

5,1

13,4

Verzadigd vet (gram) 

1,2

3,2

Koolhydraten (gram) 

19,1

50,2

Suikers (gram) 

9,0

23,5

Eiwitten (gram) 

4,5

11,8

Vezels (gram) 

3,2

8,5

Zout (gram) 

0,04

0,10

Bewaaradvies:

3 dagen in de koelkast