Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Hartige wortelwafels met roomkaas en kip

4
60 minuten


Ingrediënten voor de wafels

  • 100 gram wortel julienne gesneden
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 200 ml volle melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Extra nodig: wafelijzer

Verdere ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 80 gram rucola
  • 8 mini trostomaatjes
  • 100 gram roomkaas


Bereidingswijze

  1. Rasp de Parmezaanse kaas
  2. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, oregano, paprika poeder, Parmezaanse kaas door elkaar
  3. Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en roer dit door elkaar met een garde zodat een glad beslag ontstaat
  4. Voeg de julienne gesneden wortel toe aan het beslag en mix goed door
  5. Verhit het wafelijzer en bak van het beslag de wafels tot ze gaar zijn
  6. Bak de kipfilets ondertussen tot ze gaar zijn en snij deze in repen
  7. Neem een mooi bord en snij een wafel diagonaal doormidden en verdeel de rucola erover
  8. Garneer de wafels met roomkaas, de tomaatjes en de kipfilet

 

Bewaaradvies
De wafels zonder toppings zijn 2 dagen te bewaren in de koelkast (opnieuw te verwarmen in het wafelijzer).

 

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

174

482

Vetten

8,1

22,4

Verzadigd vet

3,5

9,8

Koolhydraten

14,6

40,4

Suikers

1,9

5,2

Eiwitten

10,0

27,6

Voedingsvezels

0,6

1,7

Zout

0,69

1,90