
Ingrediënten voor de wafels
- 100 gram wortel julienne gesneden
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 200 ml volle melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ei
- Peper en zout naar smaak
- Extra nodig: wafelijzer
Verdere ingrediënten
- 2 kipfilets
- 80 gram rucola
- 8 mini trostomaatjes
- 100 gram roomkaas
Bereidingswijze
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, oregano, paprika poeder, Parmezaanse kaas door elkaar
- Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en roer dit door elkaar met een garde zodat een glad beslag ontstaat
- Voeg de julienne gesneden wortel toe aan het beslag en mix goed door
- Verhit het wafelijzer en bak van het beslag de wafels tot ze gaar zijn
- Bak de kipfilets ondertussen tot ze gaar zijn en snij deze in repen
- Neem een mooi bord en snij een wafel diagonaal doormidden en verdeel de rucola erover
- Garneer de wafels met roomkaas, de tomaatjes en de kipfilet
Bewaaradvies
De wafels zonder toppings zijn 2 dagen te bewaren in de koelkast (opnieuw te verwarmen in het wafelijzer).
| Voedingswaarden | Per 100 gram | Per VSE | 
| Energie in Kcal | 174 | 482 | 
| Vetten | 8,1 | 22,4 | 
| Verzadigd vet | 3,5 | 9,8 | 
| Koolhydraten | 14,6 | 40,4 | 
| Suikers | 1,9 | 5,2 | 
| Eiwitten | 10,0 | 27,6 | 
| Voedingsvezels | 0,6 | 1,7 | 
| Zout | 0,69 | 1,90 |