Ingrediënten voor de wafels
- 100 gram wortel julienne gesneden
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 200 ml volle melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ei
- Peper en zout naar smaak
- Extra nodig: wafelijzer
Verdere ingrediënten
- 2 kipfilets
- 80 gram rucola
- 8 mini trostomaatjes
- 100 gram roomkaas
Bereidingswijze
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, oregano, paprika poeder, Parmezaanse kaas door elkaar
- Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en roer dit door elkaar met een garde zodat een glad beslag ontstaat
- Voeg de julienne gesneden wortel toe aan het beslag en mix goed door
- Verhit het wafelijzer en bak van het beslag de wafels tot ze gaar zijn
- Bak de kipfilets ondertussen tot ze gaar zijn en snij deze in repen
- Neem een mooi bord en snij een wafel diagonaal doormidden en verdeel de rucola erover
- Garneer de wafels met roomkaas, de tomaatjes en de kipfilet
Bewaaradvies
De wafels zonder toppings zijn 2 dagen te bewaren in de koelkast (opnieuw te verwarmen in het wafelijzer).
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
174 |
482 |
Vetten |
8,1 |
22,4 |
Verzadigd vet |
3,5 |
9,8 |
Koolhydraten |
14,6 |
40,4 |
Suikers |
1,9 |
5,2 |
Eiwitten |
10,0 |
27,6 |
Voedingsvezels |
0,6 |
1,7 |
Zout |
0,69 |
1,90 |