Ingrediënten
- 225 gram bladerdeeg
- 100 gram kastanje champignons
- 90 ml olijfolie
- 250 gram tomaten
- 100 gram doperwten
- 4 eieren
- 2 gram peper en zout
- 75 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op voor op 200 graden op de bakstand.
- Bekleed ‘’eenpersoons’’ bakvormpjes van ongeveer 10 cm doorsnee met bladerdeeg.
- Bak blind af 90 c voor 20 minuten.
- Snijd de champignons in kwarten en bak deze kort aan een pan met olijfolie.
- Beleg de bakvormpjes met de plakjes tomaat, gebakken champignons en uitgelekte doperwten.
- Breek de eieren en roer deze los met een snufje peper en zout.
- Giet het eiermengsel vervolgens op de vulling in de vormpjes.
- Bak de eiertaarten vervolgens 15 minuten af in de oven.
- Bestrooi de taartjes na 10 minuten met de geraspte kaas.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
230 |
530 |
Vetten |
18,2 |
41,9 |
waarvan verz. vet |
5,9 |
13,5 |
Koolhydraten |
8,8 |
20,3 |
waarvan suikers |
0,7 |
1,5 |
Eiwitten |
7,2 |
16,6 |
Voedingsvezels |
1,3 |
3,0 |
Zout |
0,65 |
1,50 |