Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Gevuld eitaartje met paddestoelen


Ingrediënten

  • 225 gram bladerdeeg
  • 100 gram kastanje champignons
  • 90 ml olijfolie
  • 250 gram tomaten
  • 100 gram doperwten
  • 4 eieren
  • 2 gram peper en zout
  • 75 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op voor op 200 graden op de bakstand.
  • Bekleed ‘’eenpersoons’’ bakvormpjes van ongeveer 10 cm doorsnee met bladerdeeg.
  • Bak blind af 90 c voor 20 minuten.
  • Snijd de champignons in kwarten en bak deze kort aan een pan met olijfolie.
  • Beleg de bakvormpjes met de plakjes tomaat, gebakken champignons en uitgelekte doperwten.
  • Breek de eieren en roer deze los met een snufje peper en zout.
  • Giet het eiermengsel vervolgens op de vulling in de vormpjes.
  • Bak de eiertaarten vervolgens 15 minuten af in de oven.
  • Bestrooi de taartjes na 10 minuten met de geraspte kaas.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

230

530

Vetten

18,2

41,9

waarvan verz. vet

5,9

13,5

Koolhydraten

8,8

20,3

waarvan suikers

0,7

1,5

Eiwitten

7,2

16,6

Voedingsvezels

1,3

3,0

Zout

0,65

1,50