
Ingrediënten: gepofte krieltjes   
450 gram krieltjes met schil 
200 gram gerookte forelfilet
1 theelepel mierikswortelpasta
1 theelepel peterselie 
1 rode ui 
Olijfolie, peper en zout
Sap van een halve citroen
100 gram crème fraîche
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op hete lucht 220 graden.
 - Was de krieltjes in koud water en droog deze vervolgens af.
 - Meng de krieltjes met olijfolie, peper en zout en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
 - Pof de krieltjes in ongeveer 15 minuten, ze zijn klaar als je ze zonder teveel kracht open kunt duwen met een vork.
 - Verwijder ondertussen de graten uit de forelfilets en pluk deze vervolgens in kleine stukjes met een vork.
 - Snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.
 - Voeg de mierikswortelpasta, peterselie, rode ui en het citroensap toe en breng op smaak met peper zout en olijfolie.
 - Maak aan de bovenkant van elk krieltje een kleine inkeping met een mes en duw ze wat open.
 - Leg vervolgens op elke opening een lepel met de forelvulling en top dit af met wat crème fraîche.
 
| 
 
  | 
 Voedingswaarden per 100 gram  | 
 Voedingswaarden per persoon (=210 gram)  | 
| 
 Energie (kcal)  | 
 127  | 
 266  | 
| 
 Vet (gr)  | 
 7,1  | 
 15,0  | 
| 
 Verzadigd vet (gr)  | 
 2,9  | 
 6,0  | 
| 
 Koolhydraten (gr)  | 
 8,7  | 
 18,2  | 
| 
 Suikers (gr)  | 
 0,7  | 
 1,5  | 
| 
 Eiwitten (gr)  | 
 6,4  | 
 13,5  | 
| 
 Vezels (gr)  | 
 1,9  | 
 3,9  | 
| 
 Zout (gr)  | 
 0,50  | 
 1,04  |