Ingrediënten: gepofte krieltjes
450 gram krieltjes met schil
200 gram gerookte forelfilet
1 theelepel mierikswortelpasta
1 theelepel peterselie
1 rode ui
Olijfolie, peper en zout
Sap van een halve citroen
100 gram crème fraîche
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op hete lucht 220 graden.
- Was de krieltjes in koud water en droog deze vervolgens af.
- Meng de krieltjes met olijfolie, peper en zout en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Pof de krieltjes in ongeveer 15 minuten, ze zijn klaar als je ze zonder teveel kracht open kunt duwen met een vork.
- Verwijder ondertussen de graten uit de forelfilets en pluk deze vervolgens in kleine stukjes met een vork.
- Snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.
- Voeg de mierikswortelpasta, peterselie, rode ui en het citroensap toe en breng op smaak met peper zout en olijfolie.
- Maak aan de bovenkant van elk krieltje een kleine inkeping met een mes en duw ze wat open.
- Leg vervolgens op elke opening een lepel met de forelvulling en top dit af met wat crème fraîche.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=210 gram) |
Energie (kcal) |
127 |
266 |
Vet (gr) |
7,1 |
15,0 |
Verzadigd vet (gr) |
2,9 |
6,0 |
Koolhydraten (gr) |
8,7 |
18,2 |
Suikers (gr) |
0,7 |
1,5 |
Eiwitten (gr) |
6,4 |
13,5 |
Vezels (gr) |
1,9 |
3,9 |
Zout (gr) |
0,50 |
1,04 |