Ingrediënten kaassticks
2 dikke plakken jonge Goudse kaas
50 gram bloem
2 eieren, geklutst
50 gram paneermeel naturel
Ingrediënten aspergesticks
500 gram groene asperges
2 eieren, geklutst
50 gram bloem
125 gram paneermeel naturel
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 theelepel gedroogde Italiaans kruiden
Peper naar smaak
Bereiding
Plan de bereiding zo dat de asperges uit de oven tegelijk klaar zijn met de kaassticks uit de frituur.
Bereidingswijze kaassticks
- Zet de frituur aan op 175 graden.
- Snijd de jonge kaas in 12 lange repen.
- Wentel de kaas eerst door het geklutste ei en daarna door de bloem en als laatste door het paneermeel.
- Wentel het daarna nog een keer door het ei en paneermeel.
- Frituur de kaasrepen goudbruin en leg ze even op keukenpapier. Laat wat afkoelen.
Let op: Frituren is altijd een minder gezonde bereidingswijze, maar lekker voor af en toe.
Bereidingswijze aspergessticks
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Snijd 2 à 3 centimeter van de onderkant van de asperges af.
- Meng het paneermeel, de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden door elkaar.
- Wentel de asperges door het ei daarna door de bloem en als laatste door het paneermeel.
- Leg de asperges op het bakpapier en bak ze 5 minuten in de oven. Draai ze om en bak ze nog een keer 5 minuten.
- Breng ze eventueel nog op smaak met peper.
Bewaaradvies:
Serveer direct
Voedingsadvies:
per 100 gram |
297 gram (1 persoon) |
|
Energie (kcal) |
181 |
537 |
Vet (gram) |
7,6 |
22,4 |
Verzadigd vet (gram) |
4,6 |
13,5 |
Koolhydraten (gram) |
19,0 |
56,3 |
Suikers (gram) |
1,5 |
4,4 |
Eiwitten (gram) |
8,2 |
24,2 |
Vezels (gram) |
1,1 |
3,3 |
Zout (gram) |
0,54 |
1,59 |