Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Gepaneerde kaas en asperge sticks

4
20 minuten



Ingrediënten kaassticks

2 dikke plakken jonge Goudse kaas                               

50 gram bloem                               

2 eieren, geklutst

50 gram paneermeel naturel

Ingrediënten aspergesticks      

500 gram groene asperges

2 eieren, geklutst

50 gram bloem 

125 gram paneermeel naturel

50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

1 theelepel gedroogde Italiaans kruiden

Peper naar smaak

Bereiding
Plan de bereiding zo dat de asperges uit de oven tegelijk klaar zijn met de kaassticks uit de frituur.

Bereidingswijze kaassticks

  1. Zet de frituur aan op 175 graden.
  2. Snijd de jonge kaas in 12 lange repen.
  3. Wentel de kaas eerst door het geklutste ei en daarna door de bloem en als laatste door het paneermeel.
  4. Wentel het daarna nog een keer door het ei en paneermeel.
  5. Frituur de kaasrepen goudbruin en leg ze even op keukenpapier. Laat wat afkoelen.

Let op: Frituren is altijd een minder gezonde bereidingswijze, maar lekker voor af en toe.

Bereidingswijze aspergessticks

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  3. Snijd 2 à 3 centimeter van de onderkant van de asperges af.
  4. Meng het paneermeel, de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden door elkaar.
  5. Wentel de asperges door het ei daarna door de bloem en als laatste door het paneermeel.
  6. Leg de asperges op het bakpapier en bak ze 5 minuten in de oven. Draai ze om en bak ze nog een keer 5 minuten.
  7. Breng ze eventueel nog op smaak met peper.


Bewaaradvies:
Serveer direct

Voedingsadvies:

 

per 100 gram 

297 gram (1 persoon) 

Energie (kcal) 

181

537

Vet (gram) 

7,6

22,4

Verzadigd vet (gram) 

4,6

13,5

Koolhydraten (gram) 

19,0

56,3

Suikers (gram) 

1,5

4,4

Eiwitten (gram) 

8,2

24,2

Vezels (gram) 

1,1

3,3

Zout (gram) 

0,54

1,59