Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Gele erwten macaroni met tomaat en Pecorino kaas


Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½  rozemarijntak
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 300 gram gele erwten macaroni  
  • 8  trostomaten in blokjes
  • 4 trostomaten in parten voor garnering
  • 50 gram Pecorino kaas, grof geschaafd
  • 30 gram basilicum
  • Peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Smoor de sjalotten, knoflook en rozemarijn 10 minuten in de olijfolie
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar 4 eetlepels van het kookvocht
  • Pluk de basilicum, bewaar de kleine voor de garnering en snijd de grote bladeren in reepjes
  • Voeg de blokjes tomaat en 4 eetlepels van het macaroni kookvocht bij de gemoorde sjalot mix
  • Voeg vervolgens de basilicum reepjes toe
  • Maal er naar wens peper overheen
  • Meng de gare uitgelekte macaroni erdoor
  • Schep twee derde deel van de Pecorino losjes door de macaroni
  • Serveer in een schaal, garneer met partjes tomaat en de kleine basilicum blaadjes en strooi als laatste de rest van de Pecorino erover

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

438 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

90

395

Vet (gram) 

1,5

6,6

Verzadigd vet (gram) 

0,8

3,4

Koolhydraten (gram) 

11,8

51,6

Suikers (gram) 

2,3

10,0

Eiwitten (gram) 

4,4

19,3

Vezels (gram) 

2,0

8,6

Zout (gram) 

0,24

1,05

Bewaaradvies:

3 dagen in de koelkast