Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ rozemarijntak
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 300 gram gele erwten macaroni
- 8 trostomaten in blokjes
- 4 trostomaten in parten voor garnering
- 50 gram Pecorino kaas, grof geschaafd
- 30 gram basilicum
- Peper uit de molen
Bereidingswijze
- Smoor de sjalotten, knoflook en rozemarijn 10 minuten in de olijfolie
- Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar 4 eetlepels van het kookvocht
- Pluk de basilicum, bewaar de kleine voor de garnering en snijd de grote bladeren in reepjes
- Voeg de blokjes tomaat en 4 eetlepels van het macaroni kookvocht bij de gemoorde sjalot mix
- Voeg vervolgens de basilicum reepjes toe
- Maal er naar wens peper overheen
- Meng de gare uitgelekte macaroni erdoor
- Schep twee derde deel van de Pecorino losjes door de macaroni
- Serveer in een schaal, garneer met partjes tomaat en de kleine basilicum blaadjes en strooi als laatste de rest van de Pecorino erover
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
438 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
90 |
395 |
Vet (gram) |
1,5 |
6,6 |
Verzadigd vet (gram) |
0,8 |
3,4 |
Koolhydraten (gram) |
11,8 |
51,6 |
Suikers (gram) |
2,3 |
10,0 |
Eiwitten (gram) |
4,4 |
19,3 |
Vezels (gram) |
2,0 |
8,6 |
Zout (gram) |
0,24 |
1,05 |
Bewaaradvies:
3 dagen in de koelkast