Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Frozen yoghurt met bosbessen

4
10 minuten


Ingrediënten

  • 30 ml water
  • 60 gram kristalsuiker
  • 90 gram bosbessen
  • 360 gram Griekse yoghurt
  • 60 gram kokosklapper of gemalen kokos
  • 25 gram honing

Bereidingswijze

  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Kook het water en de suiker tot een siroop. Giet deze over de blauwe bessen en laat afkoelen.
  • Roer de yoghurt los en meng de siroop met de bessen en de honing erdoorheen.
  • Schenk het mengsel in het bakblik, en strooi het kokosschaafsel over het yoghurtmengsel.
  • Dek het af en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
  • Neem de frozen yoghurt uit de vriezer en snijd deze in blokken.
  • TIP: Wikkel de blokken in bakpapier en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer.
  • TIP: De honing kan ook weggelaten worden, doe er dan 10 gram extra suiker bij.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de diepvries maximaal 3 maanden.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

223

334

Vetten

14,3

21,4

waarvan verz. vet

11,2

16,8

Koolhydraten

19,1

28,6

waarvan suikers

18,9

28,4

Eiwitten

3,3

5,0

Voedingsvezels

1,0

1,5

Zout

0,07

0,11