Ingrediënten
- 30 ml water
- 60 gram kristalsuiker
- 90 gram bosbessen
- 360 gram Griekse yoghurt
- 60 gram kokosklapper of gemalen kokos
- 25 gram honing
Bereidingswijze
- Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Kook het water en de suiker tot een siroop. Giet deze over de blauwe bessen en laat afkoelen.
- Roer de yoghurt los en meng de siroop met de bessen en de honing erdoorheen.
- Schenk het mengsel in het bakblik, en strooi het kokosschaafsel over het yoghurtmengsel.
- Dek het af en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
- Neem de frozen yoghurt uit de vriezer en snijd deze in blokken.
- TIP: Wikkel de blokken in bakpapier en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer.
- TIP: De honing kan ook weggelaten worden, doe er dan 10 gram extra suiker bij.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de diepvries maximaal 3 maanden.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
223 |
334 |
Vetten |
14,3 |
21,4 |
waarvan verz. vet |
11,2 |
16,8 |
Koolhydraten |
19,1 |
28,6 |
waarvan suikers |
18,9 |
28,4 |
Eiwitten |
3,3 |
5,0 |
Voedingsvezels |
1,0 |
1,5 |
Zout |
0,07 |
0,11 |