Ingrediënten mangosoepje
300 gram mango
150 ml water
Sap van 2 limoenen
Verdere ingrediënten
200 gram mascarpone
80 gram spekkoek
Rasp van 1 limoen
10 gram gevriesdroogd fruit (o.a. te koop bij Albert Heijn)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 80 graden.
- Snijd de spekkoek in 8 hele dunne plakken.
- Leg de plakjes spekkoek op een bakpapier op de bakplaat. Plaats in de oven en droog de plakjes uit gedurende 1,5 uur (open de ovendeur regelmatig zodat vocht kan ontsnappen). Laat de plakjes wanneer de spekkoek volledig gedroogd is afkoelen.
- Mix ondertussen alle ingrediënten voor het mangosoepje tot een gladde massa in de blender.
- Wrijf dit mengsel door een zeefje en zet dit gekoeld weg.
- Vermeng vervolgens de rasp van de limoen met de mascarpone.
- Maak met een lepel mooie langwerpig balletjes van de mascarpone in de borden. Laat wat van het mangosoepje in het bord lopen totdat het balletje half onder staat.
- Verkruimel het gevriesdroogde fruit.
- Steek in elk bord 2 reepjes gedroogd spekkoek en bestrooi met wat verkruimeld gevriesdroogd fruit.
Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld te bewaren.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=203 gram) |
Energie (kcal) |
173 |
351 |
Vet (gr) |
13,4 |
27,2 |
Verzadigd vet (gr) |
8,4 |
17,0 |
Koolhydraten (gr) |
10,4 |
21,1 |
Suikers (gr) |
8,3 |
16,7 |
Eiwitten (gr) |
2,3 |
4,6 |
Vezels (gr) |
0,8 |
1,6 |
Zout (gr) |
0,08 |
0,16 |