Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Frambozen-rabarberkruimeltaart met Griekse yoghurt




Ingrediënten compote:

200 gram (diepvries) frambozen
400 gram rabarber
75 gram suiker
20 gram ingelegde gember
2 stuks steranijs
1 kardamompeul
1 kaneelpijpje

Ingrediënten deeg:
175 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker
2 eieren
110 gram zonnebloemolie
160 gram bruiswater

Ingrediënten crumble:
125 gram bloem
75 gram havervlokken
75 gram ongezouten roomboter
75 gram suiker
Snufje zout
200 gram Griekse yoghurt

Bereidingswijze compote
  1. Was de rabarberstelen en snijd de uiteindes af.
  2. Snij de rabarber vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Doe de rabarber in de pan en leg de specerijen erbij.
  4. Voeg vervolgens de frambozen, 75 gram suiker en gember toe.
  5. Schenk er 75ml water bij.
  6. Breng dit met een deksel op de pan aan de kook.
  7. Verwijder deksel en laat de rabarber 5 minuten garen.
  8. Laat dit koken op laag vuur tot er een grove compote ontstaat en verwijder de specerijen.
  9. Laat de compote afkoelen.

Bereidingswijze taartbodem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel, 110 gram suiker, ei, zonnebloemolie en het bruiswater.
  3. Bekleed een bakvorm (15 bij 30 cm) met bakpapier.
  4. Smeer het beslag hierin uit op ongeveer 2cm dikte.
  5. Bak dit voor 12 minuten en laat iets afkoelen.

Bereidingswijze kruimeldeeg
  1. Vermeng de bloem, de havervlokken, 75 gram suiker en het snufje zout in een mengkom.
  2. Snij de roomboter in kleine stukjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
  3. Wrijf de droge ingrediënten met de boter tussen de handen tot een kruimeldeeg.

Overige bereidingswijze:
  1. Smeer de compote gelijkmatig uit op de voorgebakken bodem.
  2. Strooi hier de crumble overheen.
  3. Bak het geheel voor 20 minuten in een oven van 180 graden.
  4. Verwijder uit de vorm en laat afkoelen.
  5. Snij vervolgens in 10 stukken en serveer met wat Griekse yoghurt.

Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld

 

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=194 gram) 

Energie (kcal) 

223

433

Vet (gr) 

10,0

19,4

Verzadigd vet (gr) 

3,6

7,0

Koolhydraten (gr) 

29,4

57,0

Suikers (gr) 

15,3

29,7

Eiwitten (gr) 

2,7

5,2

Vezels (gr) 

1,9

3,7

Zout (gr) 

0,16

0,31