Ingrediënten compote:
200 gram (diepvries) frambozen
400 gram rabarber
75 gram suiker
20 gram ingelegde gember
2 stuks steranijs
1 kardamompeul
1 kaneelpijpje
Ingrediënten deeg:
175 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker
2 eieren
110 gram zonnebloemolie
160 gram bruiswater
Ingrediënten crumble:
125 gram bloem
75 gram havervlokken
75 gram ongezouten roomboter
75 gram suiker
Snufje zout
200 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze compote
- Was de rabarberstelen en snijd de uiteindes af.
- Snij de rabarber vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm.
- Doe de rabarber in de pan en leg de specerijen erbij.
- Voeg vervolgens de frambozen, 75 gram suiker en gember toe.
- Schenk er 75ml water bij.
- Breng dit met een deksel op de pan aan de kook.
- Verwijder deksel en laat de rabarber 5 minuten garen.
- Laat dit koken op laag vuur tot er een grove compote ontstaat en verwijder de specerijen.
- Laat de compote afkoelen.
Bereidingswijze taartbodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, 110 gram suiker, ei, zonnebloemolie en het bruiswater.
- Bekleed een bakvorm (15 bij 30 cm) met bakpapier.
- Smeer het beslag hierin uit op ongeveer 2cm dikte.
- Bak dit voor 12 minuten en laat iets afkoelen.
Bereidingswijze kruimeldeeg
- Vermeng de bloem, de havervlokken, 75 gram suiker en het snufje zout in een mengkom.
- Snij de roomboter in kleine stukjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
- Wrijf de droge ingrediënten met de boter tussen de handen tot een kruimeldeeg.
Overige bereidingswijze:
- Smeer de compote gelijkmatig uit op de voorgebakken bodem.
- Strooi hier de crumble overheen.
- Bak het geheel voor 20 minuten in een oven van 180 graden.
- Verwijder uit de vorm en laat afkoelen.
- Snij vervolgens in 10 stukken en serveer met wat Griekse yoghurt.
Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=194 gram) |
Energie (kcal) |
223 |
433 |
Vet (gr) |
10,0 |
19,4 |
Verzadigd vet (gr) |
3,6 |
7,0 |
Koolhydraten (gr) |
29,4 |
57,0 |
Suikers (gr) |
15,3 |
29,7 |
Eiwitten (gr) |
2,7 |
5,2 |
Vezels (gr) |
1,9 |
3,7 |
Zout (gr) |
0,16 |
0,31 |