Ingrediënten
- Een halve courgette (150 gram)
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 150 ml volle melk
- 40 ml zonnebloemolie
- 75 gram geraspte oude kaas
- 200 gram roomkaas naturel
- 50 gram peterselie
- Extra benodigdheden: muffinvormpjes en een spuitzak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp de courgette
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout
- Kluts in een andere kom het ei. Voeg hier het ei, de melk en de zonnebloemolie aan toe
- Mix de natte en droge ingrediënten met elkaar en spatel rustig door
- Voeg de geraspte courgette en de geraspte kaas toe aan het mengsel
- Verdeel het mengsel over muffinvormpjes, vul de vormpjes voor 2/3e met het mengsel
- Bak de muffins voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn
- Hak ondertussen de peterselie fijn
- Maak de roomkaas topping door de gehakte peterselie door de roomkaas te roeren. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe
- Laat de muffins afkoelen en versier ze met de roomkaastopping. Doe hiervoor de roomkaas topping in een spuitzak en spuit dit op de muffins
TIP: Geen spuitzak in huis? Doe de topping in een ziplock zakje en knip een klein hoekje af.
Bewaaradvies
2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Eetmeter |
Energie in Kcal |
208 |
228 |
272 |
Vetten |
13,3 |
14,6 |
19,5 |
Verzadigd vet |
6,1 |
6,7 |
8,7 |
Koolhydraten |
14,4 |
15,8 |
15,8 |
Suikers |
2,3 | 2,5 | 2,3 |
Eiwitten |
7,1 |
7,8 |
8,2 |
Voedingsvezels |
0,5 |
0,5 |
0,9 |
Zout |
0,88 |
0,5 |
(zonder toegevoegd zout) 1,11 |