Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Courgette kaas muffin



Ingrediënten

  • Een halve courgette (150 gram)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 150 ml volle melk
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 50 gram peterselie
  • Extra benodigdheden: muffinvormpjes en een spuitzak


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rasp de courgette
  3. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout
  4. Kluts in een andere kom het ei. Voeg hier het ei, de melk en de zonnebloemolie aan toe
  5. Mix de natte en droge ingrediënten met elkaar en spatel rustig door
  6. Voeg de geraspte courgette en de geraspte kaas toe aan het mengsel
  7. Verdeel het mengsel over muffinvormpjes, vul de vormpjes voor 2/3e met het mengsel
  8. Bak de muffins voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn
  9. Hak ondertussen de peterselie fijn
  10. Maak de roomkaas topping door de gehakte peterselie door de roomkaas te roeren. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe
  11. Laat de muffins afkoelen en versier ze met de roomkaastopping. Doe hiervoor de roomkaas topping in een spuitzak en spuit dit op de muffins

TIP: Geen spuitzak in huis? Doe de topping in een ziplock zakje en knip een klein hoekje af.

Bewaaradvies
2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Eetmeter

Energie in Kcal

208

228

272

Vetten

13,3

14,6

19,5

Verzadigd vet

6,1

6,7

8,7

Koolhydraten

14,4

15,8

15,8

Suikers

2,3 2,5 2,3

Eiwitten

7,1

7,8

8,2

Voedingsvezels

0,5

0,5

0,9

Zout

0,88

0,5

(zonder toegevoegd zout) 1,11