Ingrediënten
Choculoos mousse
- 110 gram pure chocolade
- 110 gram speculoospasta
- 110 ml ongezoete slagroom
- 90 ml gepasteuriseerd eiwit
Topping
- 100 ml ongezoete slagroom
- 12 gram suiker
- 40 ml speculoos topping
- 50 gram schuddebuikjes
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade en speculoos pasta au bain marie.
- Klop de slagroom tot ongeveer yoghurt dikte.
- Sla de eiwitten in een ontvette kom luchtig en wit.
- Als de chocolade de juiste tempratuur heeft meng je dit met de slagroom.
- Juiste tempratuur is kamer tempratuur.
- Meng het geslagen eitwit door de mousse.
- Doe de mousse in schaaltjes of in glaasjes laat dit minimaal 2 uur in de koelkast.
- Sla de slagroom met de suiker stevig voor de topping en zet dit even in de koelkast.
- Serveer de opgeklopte slagroom op de mousse en top af met wat schuddebuikjes.
- Doe eventueel nog de speculoos topping erop.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per portie van 145 gram |
Energie in Kcal |
399 |
578 |
Vetten |
29,0 |
42,1 |
waarvan verz. vet |
13,7 |
19,8 |
Koolhydraten |
29,0 |
42,0 |
waarvan suikers |
20,5 |
29,7 |
Eiwitten |
4,2 |
6,1 |
Voedingsvezels |
0,6 |
0,8 |
Zout |
0,36 |
0,52 |