Ingrediënten
- 380 gram zilverliesrijst
- 350 gram bruine bonen
- 60 gram maiskorrels
- 1 ui
- 75 gram paprika
- 10 ml olijf olie
- 320 gram gehakt
- 1 gram gemalen komijnzaad
- 60 gram tomatenpuree
- 50 gram passata
- 100 gram water
- 15 gram ketjap manis
- 15 gram tomatenketchup
- 15 gram chili saus
- 2 gram peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de zilvervlies rijst zoals de verpakking aangeeft.
- Laat de bruine bonen en mais uitlekken.
- Snijd de paprika en ui in blokjes.
- Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
- Voeg hier vervolgens de paprika blokjes, ui en komijnzaad aan toe en bak dit mee.
- Vervolgens voeg je de tomaten puree en passata toe en roer dit kort door.
- Blus af met het water, de ketjap, tomatenketchup en chilisaus.
- Voeg als laatste de mais en bruine bonen toe en laat even zachtjes koken.
- Serveer de rijst met de chili sin carne.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
163 |
733 |
Vetten |
5,0 |
22,3 |
waarvan verz. vet |
2,0 |
9,0 |
Koolhydraten |
21,4 |
96,1 |
waarvan suikers |
2,2 |
10,1 |
Eiwitten |
7,0 |
31,6 |
Voedingsvezels |
1,6 |
7,3 |
Zout |
0,87 |
3,91 |