
Ingrediënten
- 380 gram zilverliesrijst
- 350 gram bruine bonen
- 60 gram maiskorrels
- 1 ui
- 75 gram paprika
- 10 ml olijf olie
- 320 gram gehakt
- 1 gram gemalen komijnzaad
- 60 gram tomatenpuree
- 50 gram passata
- 100 gram water
- 15 gram ketjap manis
- 15 gram tomatenketchup
- 15 gram chili saus
- 2 gram peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de zilvervlies rijst zoals de verpakking aangeeft.
- Laat de bruine bonen en mais uitlekken.
- Snijd de paprika en ui in blokjes.
- Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
- Voeg hier vervolgens de paprika blokjes, ui en komijnzaad aan toe en bak dit mee.
- Vervolgens voeg je de tomaten puree en passata toe en roer dit kort door.
- Blus af met het water, de ketjap, tomatenketchup en chilisaus.
- Voeg als laatste de mais en bruine bonen toe en laat even zachtjes koken.
- Serveer de rijst met de chili sin carne.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
| Voedingswaarden | Per 100 gram | Per VSE | 
| Energie in Kcal | 163 | 733 | 
| Vetten | 5,0 | 22,3 | 
| waarvan verz. vet | 2,0 | 9,0 | 
| Koolhydraten | 21,4 | 96,1 | 
| waarvan suikers | 2,2 | 10,1 | 
| Eiwitten | 7,0 | 31,6 | 
| Voedingsvezels | 1,6 | 7,3 | 
| Zout | 0,87 | 3,91 |