Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Chili con carne met zilvervliesrijst



Ingrediënten

  • 380 gram zilverliesrijst           
  • 350 gram bruine bonen            
  • 60 gram maiskorrels  
  • 1 ui
  • 75 gram paprika          
  • 10 ml olijf olie
  • 320 gram gehakt           
  • 1 gram gemalen komijnzaad
  • 60 gram tomatenpuree          
  • 50 gram passata         
  • 100 gram water          
  • 15 gram ketjap manis
  • 15 gram tomatenketchup     
  • 15 gram chili saus       
  • 2 gram peper en zout


Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervlies rijst zoals de verpakking aangeeft.
  2. Laat de bruine bonen en mais uitlekken.
  3. Snijd de paprika en ui in blokjes.
  4. Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
  5. Voeg hier vervolgens de paprika blokjes, ui en komijnzaad aan toe en bak dit mee.
  6. Vervolgens voeg je de tomaten puree en passata toe en roer dit kort door.
  7. Blus af met het water, de ketjap, tomatenketchup en chilisaus.
  8. Voeg als laatste de mais en bruine bonen toe en laat even zachtjes koken.
  9. Serveer de rijst met de chili sin carne.
TIP: Ook lekker met geraspte kaas en nacho chips


Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

163

733

Vetten

5,0

22,3

waarvan verz. vet

2,0

9,0

Koolhydraten

21,4

96,1

waarvan suikers

2,2

10,1

Eiwitten

7,0

31,6

Voedingsvezels

1,6

7,3

Zout

0,87

3,91