Ingrediënten
- 150 gram rozijnenbrood of krentenbrood
- 150 gram granny smith appel
- 15 ml citroensap
- 2 eieren
- 175 ml slagroom
- 25 gram vanillesuiker
- 10 gram amandelschaafsel
- 30 gram witte basterdsuiker
- 15 gram ongezouten roomboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de sneetjes rozijnenbrood in vierkantjes.
- Schil de appel, snijd deze plakjes en besprenkel met citroensap.
- Leg in een ovenschaaltje afwisselend laagjes rozijnenbrood en appel.
- Klop in een mengkom het ei, de (slag)room en de vanillesuiker los.
- Schenk het ei/roommengsel over het brood en de appel.
- Strooi hierover de amandelen en de basterdsuiker en verdeel hierover de boter.
- Zet het ovenschaaltje in een braadslede.
- Schenk hier voorzichtig net zoveel kokend water in totdat deze voor ¾ deel onder water staat.
- Bak de bread-and-butterpudding in ongeveer 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
- Serveer warm.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
319 |
399 |
Vetten |
18,4 |
23,0 |
waarvan verz. vet |
11,5 |
14,4 |
Koolhydraten |
30,6 |
38,3 |
waarvan suikers |
22,9 |
28,6 |
Eiwitten |
6,4 |
8,0 |
Voedingsvezels |
1,6 |
2,0 |
Zout |
0,32 |
0,40 |