Ingrediënten bonensalade
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram snijbonen
- 100 gram (diepvries) doperwten
- 100 gram (diepvries) gepelde edamame boontjes
- 100 gram Parmezaanse kaas snippers
- Ingrediënten dressing
- Sap en rasp van 1 citroen
- Een halve eetlepel poedersuiker
- 75 ml olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Ontdoe de sperziebonen van de uiteinden en halveer ze.
- Snij de snijbonen in ruitvormige stukken.
- Zet een grote pan op met ruim kokend water.
- Kook hier eerst de sperziebonen beetgaar in 5 minuten en koel terug in ijskoud water.
- Kook vervolgens de snijbonen beetgaar in 3 minuten en koel ook terug in ijskoud water.
- Kook als laatste de edamame bonen en doperwten gezamenlijk voor 2 minuten en koel terug in ijskoud water.
- Giet alle bonen af en laat ze goed uitlekken.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Meng alle bonensoorten met elkaar, voeg de dressing en als laatste de Parmezaanse kaas toe.
Bewaaradvies
2 dagen gekoeld te bewaren.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=231 gram) |
Energie (kcal) |
175 |
354 |
Vet (gr) |
13,2 |
26,7 |
Verzadigd vet (gr) |
3,9 |
8,0 |
Koolhydraten (gr) |
4,3 |
8,8 |
Suikers (gr) |
2,1 |
4,3 |
Eiwitten (gr) |
8,0 |
16,3 |
Vezels (gr) |
2,4 |
4,9 |
Zout (gr) |
0,59 |
1,20 |