Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Bonensalade met Parmezaanse kaas

4
20 minuten
Eiwitrijk, energierijk



Ingrediënten bonensalade

  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram snijbonen
  • 100 gram (diepvries) doperwten
  • 100 gram (diepvries) gepelde edamame boontjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas snippers
  • Ingrediënten dressing
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Een halve eetlepel poedersuiker
  • 75 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze
  1. Ontdoe de sperziebonen van de uiteinden en halveer ze.
  2. Snij de snijbonen in ruitvormige stukken.
  3. Zet een grote pan op met ruim kokend water.
  4. Kook hier eerst de sperziebonen beetgaar in 5 minuten en koel terug in ijskoud water.
  5. Kook vervolgens de snijbonen beetgaar in 3 minuten en koel ook terug in ijskoud water.
  6. Kook als laatste de edamame bonen en doperwten gezamenlijk voor 2 minuten en koel terug in ijskoud water.
  7. Giet alle bonen af en laat ze goed uitlekken.
  8. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  9. Meng alle bonensoorten met elkaar, voeg de dressing en als laatste de Parmezaanse kaas toe.


Bewaaradvies
2 dagen gekoeld te bewaren.

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon (=231 gram)

Energie (kcal)

175

354

Vet (gr)

13,2

26,7

Verzadigd vet (gr)

3,9

8,0

Koolhydraten (gr)

4,3

8,8

Suikers (gr)

2,1

4,3

Eiwitten (gr)

8,0

16,3

Vezels (gr)

2,4

4,9

Zout (gr)

0,59

1,20