Ingrediënten
- 450 gram bladerdeeg
- 2 eieren
- 10 gram fijn zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien als je diepvries bladerdeeg hebt.
- Leg op de bakplaat een velletje bakpapier.
- Klopt de eieren los met een vork.
- Pak een kwast en besmeer de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei.
- Strooi op de plakjes bladerdeeg een klein beetje zout.
- Snijd de plakjes bladerdeeg in repen, draai ze in een spiraal en leg ze op een bakplaat.
- Bak ze bladerdeeg reepjes ongeveer 15 minuten goud bruin.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje buiten de koelkast 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
364 |
291 |
Vetten |
26,9 |
21,5 |
waarvan verz. vet |
18,3 |
14,6 |
Koolhydraten |
23,1 |
18,5 |
waarvan suikers |
0,8 |
0,6 |
Eiwitten |
6,8 |
5,4 |
Voedingsvezels |
1,0 |
0,8 |
Zout |
2,44 |
1,95 |