Ingrediënten
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 30 gram bakpoeder
- 40 gram glutenvrij boekweitmeel
- 60 gram banaan
- 18 gram honing
- 2 eieren
- 2 eetlepels volle melk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 60 gram ahornsiroop (maple syrup)
Bereidingswijze
- Meng de bakpoeder, het boekweitmeel en de kaneelpoeder door elkaar
- Mix met een staafmixer 30 gram banaan met de honing en eieren fijn
- Roer met een spatel het meelmengsel door de banaanmix
- Roer daarna de melk door het beslag
- Dek het beslag af met plastic folie en laat 1 uur rusten
- Snijd de rest van de banaan in schijfjes voor garnering
- Doe een beetje zonnebloemolie in de koekenpan en verwarm
- Schep daarna met een lepel 2 porties beslag in de koekenpan en druk ze een beetje plat
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudgeel
- Leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden
- Stapel de pannenkoekjes op elkaar en garneer met schijfjes banaan
- Bedruppel als laatste de pannenkoekjes met de ahornsiroop of serveer deze apart
Bewaaradvies
Serveer direct.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per 170 gram (1 pers) |
Energie in Kcal |
109 |
181 |
Vetten |
1,5 |
2,5 |
waarvan verz. vet |
0,4 |
0,7 |
Koolhydraten |
20,9 |
34,5 |
waarvan suikers |
16,3 |
26,9 |
Eiwitten |
2,7 |
4,4 |
Voedingsvezels |
0,9 |
1,5 |
Zout |
0,15 |
0,24 |