Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Bananenpannenkoekjes met ahornsiroop

4
10 minuten + 1 uur rusttijd



Ingrediënten

  • 2 theelepels  kaneelpoeder
  • 30 gram bakpoeder
  • 40 gram glutenvrij boekweitmeel
  • 60 gram banaan
  • 18 gram honing
  • 2  eieren
  • 2 eetlepels volle melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 60 gram ahornsiroop (maple syrup)


Bereidingswijze

  1. Meng de bakpoeder, het boekweitmeel en de kaneelpoeder door elkaar
  2. Mix met een staafmixer 30 gram banaan met de honing en eieren fijn
  3. Roer met een spatel het meelmengsel door de banaanmix
  4. Roer daarna de melk door het beslag
  5. Dek het beslag af met plastic folie en laat 1 uur rusten
  6. Snijd de rest van de banaan in schijfjes voor garnering
  7. Doe een beetje zonnebloemolie in de koekenpan en verwarm
  8. Schep daarna met een lepel 2 porties beslag in de koekenpan en druk ze een beetje plat
  9. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudgeel
  10. Leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden
  11. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en garneer met schijfjes banaan
  12. Bedruppel als laatste de pannenkoekjes met de ahornsiroop of serveer deze apart


Bewaaradvies

Serveer direct.


Voedingswaarden

Per 100 gram

Per 170 gram (1 pers)

Energie in Kcal

109

181

Vetten

1,5

2,5

waarvan verz. vet

0,4

0,7

Koolhydraten

20,9

34,5

waarvan suikers

16,3

26,9

Eiwitten

2,7

4,4

Voedingsvezels

0,9

1,5

Zout

0,15

0,24