Ingrediënten
- 350 gram vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 lente-ui, in dunne ringem
- 120 gram rucola
- 4 gekookte eieren
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil, was en rasp de aardappelen met de grove kant van de rasp of gebruik een mandoline.
- Knijp het vocht uit de geraspte aardappelen.
- Smeer muffinvormpjes in met olijfolie.
- Voeg de overgebleven olie toe aan de geraspte aardappelen en breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Bekleed de randen en bodem van de muffinvormpjes met geraspte aardappel. Druk goed gaan. Het mogen ook meer dan vier nestjes zijn.
- Zet de nestjes in de oven en bak ze tot ze (beet)gaar en goudbruin zijn in ongeveer 25 minuten. Controleer de nestjes in het midden van de bodem op gaarheid. Als ze nog niet gaar zijn, maar wel al goudbruin, mag er aluminiumfolie overheen.
- Haal ze vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
- Meng de crème fraîche naar wens met peper en zout.
- Pel de eieren en snij ze doormidden.
- Leg de helft van de rucola op een schaal of op 4 bordjes.
- Haal de nestjes uit de vorm en leg ze op de rucola.
- Schep vervolgens de crème fraîche in de nestjes.
- Verdeel de lente-ui ringetjes en de overgebleven rucola over de nestjes.
- Leg als laatste in elk nestje 2 halve eieren.
Bewaaradvies:
Direct serveren