Ingrediënten
- 220 gram aardbeien
- 4 stuks aardbeien voor decoratie
- 34 gram poedersuiker
- 340 gram volle kwark
Bereidingswijze
- Snijd 140 gram aardbeien in kleine blokjes
- Pureer met een staafmixer de rest van de aardbeien met de poedersuiker tot een gladde saus
- Schep een bodempje kwark in 4 glazen gevolgd door een laagje aardbeienblokjes
- Schep dan weer een laagje kwark in het glas met daarop een schepje aardbeiensaus
- Herhaal deze volgorde en eindig met aardbeienblokjes
- Steek een lange lepel tot de bodem in het glas
- Haal met een draaiende beweging de lepel naar boven voor het swirl effect
- Steek als laatste een aardbei op de rand van elk glas
|
1-5 -> Laag naar Hoog |
Pittigheid |
1 |
Zuurheid |
2 |
Grofheid |
3 |
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
120 gram (1 pers) |
Energie in Kcal |
131 |
157 |
Vetten |
5,6 |
6,7 |
waarvan verz. vet |
3,7 |
4,5 |
Koolhydraten |
13,8 |
16,6 |
waarvan suikers |
13,2 |
15,8 |
Eiwitten |
6 |
7,2 |
Voedingsvezels |
0,6 |
0,7 |
Zout |
0,08 |
0,09 |