Ingrediënten
- 1,4 kilo zoete aardappel
- 15 gram zout en peper
- 90 gram ongezouten roomboter
- 250 gram bosui
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 180 gram fetakaas
- 90 gram walnoten
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukjes.
- Doe de zoete aardappel stukjes in een pan en kook de aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en laat ze even uit dampen.
- Stamp de aardappel met een puree stamper tot een grove puree.
- Breng deze op smaak met peper, zout en de roomboter.
- Snijd de bosui in fijne ringen.
- Snijd de tomaatjes een keer doormidden.
- Meng de bosui en tomaatjes door de puree.
- Doe de stamppot op een bord en brokkel de feta kaas erop.
- Voeg als laatste de waltnoten toe als garnering.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
226 |
1017 |
Vetten |
15,8 |
71,2 |
waarvan verz. vet |
5,6 |
25,3 |
Koolhydraten |
16,5 |
74,1 |
waarvan suikers |
3,4 |
15,4 |
Eiwitten |
4,6 |
20,8 |
Voedingsvezels |
2,1 |
9,4 |
Zout |
1,13 |
5,07 |