Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Zoete aardappelstamppot met feta en bosui



Ingrediënten

  • 1,4 kilo zoete aardappel        
  • 15 gram zout en peper             
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram bosui           
  • 100 gram zongedroogde tomaten    
  • 180 gram fetakaas     
  • 90 gram walnoten


Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukjes.
  2. Doe de zoete aardappel stukjes in een pan en kook de aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Giet de aardappels af en laat ze even uit dampen.
  4. Stamp de aardappel met een puree stamper tot een grove puree.
  5. Breng deze op smaak met peper, zout en de roomboter.
  6. Snijd de bosui in fijne ringen.
  7. Snijd de tomaatjes een keer doormidden.
  8. Meng de bosui en tomaatjes door de puree.
  9. Doe de stamppot op een bord en brokkel de feta kaas erop.
  10. Voeg als laatste de waltnoten toe als garnering.
TIP:  Er kan ook gebruikt gemaakt worden van feta blokjes.


Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

226

1017

Vetten

15,8

71,2

waarvan verz. vet

5,6

25,3

Koolhydraten

16,5

74,1

waarvan suikers

3,4

15,4

Eiwitten

4,6

20,8

Voedingsvezels

2,1

9,4

Zout

1,13

5,07