Ingrediënten:
- 300 gram zalmfilet
- 3 kolven mais (100 gram maïskorrels)
- 2 avocado’s
- 2 eetlepels harissa
- 1 eetlepel gembersiroop
- Sap van 1 citroen
- Rasp van 1 citroen
- Een halve krop romaine sla
- 8 stuks kleine volkoren tortilla wraps
- 50 gram crème fraîche
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op grill stand.
- Verwijder de kern van de romaine sla, snijd de bladen in de lengte door, was en droog deze.
- Maak de maiskolven schoon en snij de mais van de kolven af (alternatief: gebruik maiskorrels uit blik of pot).
- Ontdoe de avocado’s van schillen en pitten en prak fijn met een vork. Voeg crème fraîche, citroenrasp en peper en zout naar smaak toe.
- Vermeng de harissa en gembersiroop met elkaar en smeer hier de zalmfilet mee in.
- Grill de zalmfilet in de oven in 5 – 8 minuten gaar, laat iets afkoelen en besprenkel met het sap van de citroen.
- Rooster ondertussen de maiskorrels met wat olie in een bakpan in 5 minuten (deze mogen wat kleur hebben) en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een bakpan en rooster hierin de tortilla’s aan beide kanten aan.
- Vul elke tortilla met wat sla, avocado, mais en vlokken zalm en serveer. Het is ook leuk om alles los op tafel te zetten, zo kan iedereen er zelf iets lekkers van maken.
Bewaaradvies: De gegrilde zalm is 2 dagen te bewaren in de koelkast.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=265 gram) |
Energie (kcal) |
238 |
631 |
Vet (gr) |
13,4 |
35,6 |
Verzadigd vet (gr) |
2,8 |
7,5 |
Koolhydraten (gr) |
17,3 |
45,8 |
Suikers (gr) |
2,1 |
5,6 |
Eiwitten (gr) |
9,5 |
25,2 |
Vezels (gr) |
4,8 |
12,8 |
Zout (gr) |
0,35 |
0,94 |