Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Wrap tomaat mozzarella en pesto


Ingrediënten

Voor de pesto dressing

  • 1 gram peper en zout
  • 10 gram basilicum     
  • 4 gram hazelnoten    
  • 15 gram Reypenaar kaas of andere oude kaas          
  • 1 gram knoflook
  • 20 gram zonnebloem olie      
  • 2 gram peterselie       
  • 1 gram wijnazijn appel            
  • 160 gram mayonaise  
  • 4 stuks wraps 
  • 260 gram mozzarella bol       
  • 240 gram tomaat       
  • 60 gram rucola            
  • 4 gram peper en zout              

Bereidingswijze

  • Snijd de oude kaas in blokjes.
  • Doe alle ingredienten in de blender behalve de olie.
  • Draai even kort en voeg daarna de olie toe.
  • Als de pesto klaar is spatel je deze door de mayonaise.
  • Besmeer de wrap met de pesto dressing.
  • Laat de mozarella uitlekken en snijd deze in plakjes.
  • Snijd de tomaat in plakjes.
  • Beleg de wrap met de plakjes tomaat en de mozarella plakjes.
  • Strooi er een klein beetje peper en zout op.
  • Leg er een baan van rucola op.
  • Rol de wrap stevig op en snijd een keer doormidden.
  • TIP: Je kunt er ook kleine stukjes van snijden met een prikkertje erin dan heb je een lekker hapje.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

199

438

Vetten

12,0

26,3

waarvan verz. vet

5,2

11,5

Koolhydraten

14,9

32,7

waarvan suikers

1,0

2,2

Eiwitten

8,2

18,0

Voedingsvezels

0,6

1,4

Zout

1,25

2,76